Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 17. oktober 2024

Varme hænder af Stine Askov

"Camilla træffer et livsvalg, da hun siger op som børnehavepædagog for i stedet at blive handicaphjælper. Efter i årevis at have givet omsorg til mange børn med store og små udfordringer og vist hensyn til deres forældre er hun blevet træt. Hun responderer på en stillingsannonce på "verdens nemmeste job". Den kendte forfatter Mathilde har en fysisk funktionsnedsættelse og søger en hjælper til at køre hende til kulturelle aktiviteter, assistere med husligt arbejde og sætte hår. Men det job, der umiddelbart lyder som et både inspirerende og mere roligt arbejdsliv for Camilla, viser sig hurtigt at udfordre hende på uventede måder."


Camilla har arbejdet mange år som børnehavepædagog, men efter en oplevelse i børnehaven, søger hun arbejde som handicaphjælper for den kendte forfatter, Mathilde, som bliver beskrevet som "verdens nemmeste job". Det viser sig dog hurtigt at jobbet er meget mere udfordrende end Camilla nogensinde havde forventet.

Varme hænder var en klaustrofobisk læseoplevelse, som sugede mig ind i Camillas og Mathildes dysfunktionelle relation. Romanen sætter fokus på de følelser, der kan være forbundet med at drage professionel omsorg for andre. Den giver ligeledes et indblik i hvordan det kan opleves at modtage omsorg fra en anden person, der får penge for det. Jeg blev suget ind i romanen, som bare blev vildere og vildere jo længere ind i den jeg kom. 

Camilla er jeg-fortælleren, som har lidt et knæk som børnehavepædagog, men som slet ikke er færdig med at give omsorg til andre. Hun er en der sætter andre først, og har for vane at glemme sig selv (og også hendes familie). Man oplever også Mathildes verden (selvfølgelig set igennem Camillas verden).
Men hold nu op, hvor var både Camilla og Mathilde utålelige personer på hver deres måde, men jeg var alligevel draget af deres dynamik og relation til hinanden. Det var virkelig et giftigt afhængighedsforhold, men også fascinerende at læse om. Jeg vil med vilje ikke gå for meget ind i deres relation, for jeg synes at man selv skal læse op opleve det.

Varme hænder er en fascinerende og tankevækkende, som giver et nuanceret indblik i de dilemmaer, der er ved at være professionel omsorgsperson. Jeg kan varmt anbefale den.


4/5 stjerner

Titel: Varme hænder
Forfatter: Stine Askov
Serie: -
Sprog: dansk 
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 3. april 2024
ISBN: 9788702395815
Sideantal: 322

Ingen kommentarer:

Send en kommentar