Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 14. maj 2018

Den magiske sten af Sissel Moody

"Linea har ingen venner. Hun bliver mobbet og hendes liv består af kedelige, ensformige dage uden noget at glæde sig til. Hun forestiller sig ofte, at der findes en mere magisk og eventyrlig verden - en verden, hvor hun passer ind. Hun tegner de væsner, hun forestiller sig bor i den anden verden, og pludselig sker det, hun altid har ventet på. Hun får kontakt med et fremmed, magisk land ved navn Laitana.
Laitana er ramt af en forbandelse, og har brug for Lineas hjælp. Hun rejser med til det magiske land, hvor mod, styrke og evnen til at danne venskaber bliver vigtige egenskaber, når hun skal tage kampen op og være helten i sit eget eventyr. 
Tror du på magi?"

[Den magiske sten er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget]

Den magiske sten handler om Linea, der er udvalgt til at bryde en forbandelse som ligger over det magiske land Laitana. Hun er den eneste der kan gøre det, men heldigvis får hun hjælp af en gruppe nye venner.
Handlingen starter i vores yderst velkendte verden, hvor Linea, som er en kende ensom, drømmer om en magisk verden, hvor hun vil. Hun bor sammen med sine forældre, to brødre og en plejesøster. Der går et godt stykke tid før handlingen sådan rigtig kommer igang, og vi rent faktisk får lov til at besøge Laitana. Jeg har ikke noget imod at historier har en langsomt opstart, men her blev der til tider forklaret alt for meget, og visse af tingene kunne godt have været udeladt uden at det havde haft indflydelse på handlingen.
Når så historien rigtig kommer i gang og Linea rejser til Laitana, er det et spændende fantasyunivers, der møder hende og læseren. Laitana er befolket af forskellige væsner, både gode og onde og dem midtimellem, og så består det af flere forskellige geografiske områder, som der er stor variation imellem, og som alle er ramt af den grufulde forbandelse. Så Linea kommer ud på det eventyr hun altid har drømt om, og hun får også skabt sig nogle gode venskaber undervejs, som måske er det vigtigst for hende.

Selvom Den magiske sten var ganske underholdende og godt fortalt var nogle små ting, der var en smule forstyrrende for min læsning og dermed min læseoplevelse. Den første var Linea selv. Linea minder i starten af romanen mere om en pige på 13-14 år end én på 17 år. Og det er en rigtig skam for flere gange forvirrende det mig og jeg var nødt til hele tiden at dobbelttjekke hendes alder. Som sagt var det her mest i starten, for jo længere vi kom ind i historien, jo mere føltes hun som den alder hun rent faktisk havde. Linea var også en hel del usikker på sig selv, som kan tilskrives hendes fortid, men til tider blev det lidt for meget, fordi hun gør faktisk mange modige ting. Men det føltes lidt som om hun hele tiden skulle bekræftes af andre for at hun selv kunne se. Og det var lidt af en skam for hun er en ganske interessant karakter, hvor vi får lov til at dykke ned i hendes tanker og følelser. Den magiske sten er første bind i en serie, så jeg krydser fingre for at Linea for lov til at udvikle sig endnu mere og blive endnu mere selvstændig og selvsikker. Og så håber jeg også at vi får endnu mere at vide om Laitana og dens beboer, for det synes jeg var virkelig spændende at læse om.

Den magiske sten er en god start på en ny dansk fantasyserie for de lidt yngre læsere. Det går lidt langsomt i starten, men efter vi kommer til Laitana kommer der mere fart på fortællingen og man bliver suget ind i historien. Jeg glæder mig i hvert fald til at finde ud af hvad næste bind bringer.


3,5/5 stjerner

Titel: Den magiske sten
Forfatter: Sissel Moody
Serie: Forbandelsen Over Laitana #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Solvind
Udgivet: 24. oktober 2017
ISBN: 9788799986903
Sideantal: 468

Ingen kommentarer:

Send en kommentar