Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 4. maj 2018

One of Us is Lying af Karen M. McManus

"Yale hopeful Bronwyn has never publicly broken a rule.
Sports star Cooper only knows what he's doing in the baseball diamond.
Bad body Nate is one misstep away from a life of crime.
Prom queen Addy is holding together the cracks in her perfect life.
And outsider Simon, creator of the notorious gossip app at Bayview High, won't ever talk about any of them again.
He dies 24 hours before he could post their deepest secrets online. Investigators conclude it's no accident. All of them are suspects.
Everyone has secrets, right?
What really matters is how far you'll go to protect them."


Fem high school-elever har fået eftersidning for en mindre forseelse. Under deres eftersidning dør Simon under mystiske omstændigheder. Politiet får hurtigt sporet sig ind på at der var tale om mord. Nu er spørgsmålet så bare - hvem myrdede Simon?

One of Us is Lying er en af de bøger, der har fået pænt meget hype på de sociale medier (i hvert fald de steder jeg færdes), og den blev om muligt endnu større, da den danske oversættelse En af os lyver, blev udgivet af CarlsenPuls tilbage i januar.  Jeg valgte at læse den på engelsk, fordi det simpelthen var den udgave på biblioteket, der var mindst ventetid på. Og jeg må sige at mine forventninger var nærmest skyhøje efter alt den positive omtale.

Vi følger de fire teenagere Bronwyn, Cooper, Nate og Addy. De har alle nogle hemmeligheder, som de helst ikke vil have at andre skal finde ud. Uheldigvis for dem kender Simon dem, og han har planer om at lægge dem ud på hans sladderapp, så hele skolen kan læse om dem. Han dør inden, men hemmelighederne kommer alligevel ud og nu er de fire under mistanke for mord.

One of Us is Lying er whodunit fortælling, hvor læseren sammen med hovedpersonerne får forskellige spor, der kan lede en til opklaringen af mordgåden. Jeg synes at det var rigtig sjovt at gætte med under læsningen, og det var helt klart med til at holde min opmærksomhed fanget. Jeg må sige, at jeg havde regnet en del af plot twistene ud mens jeg læste. På den side er bogen faktisk ret forudsigelig. Men heldigvis synes jeg ikke at det gjorde det store ved min læseoplevelse, for jeg var godt underholdt. Desværre synes jeg at der en imellem kom alt for mange nye intriger frem, som man skulle forholde sig, og jeg synes ikke at alle var lige interessant at læse om eller havde den store værdi for det overordnede plot. Der gik lidt Game of Thrones i det til tider (dog uden alt myrderiet og sex) som ikke helt passede ind.

Der er også en helt masse klicheer med i historien. Bare se enten forsiden eller læs bagsideteksten for at finde de første fire. De bedste steder, var der jeg ikke lagde mærke til dem. Her var de inkorporeret i historien så snedigt at de slet ikke sprang mig i øjnene. Men der var andre steder, hvor det ikke rigtig virkede og så lagde jeg til gengæld virkelig mærke til dem og blev også lidt småirriteret på dem.

Men når det nu er sagt så er One of Us is Lying en virkelig medrivende roman. Når man først er gået i gang stopper man ikke igen før den sidste side er læst. One of Us is Lying er en rigtig page-turner og perfekt til en varm sommerdag.


4/5 stjerner

Titel: One of Us is Lying
Forfatter: Karen M. McManus
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: Penguin
Udgivet: 1. juni 2017
ISBN: 9780141375632
Sideantal: 360

Ingen kommentarer:

Send en kommentar