Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 30. maj 2018

Moonrise af Sarah Crossan

"They think I hurt someone. 
But I didn't. You hear?
Coz people are gonna be telling you
all kinds of lies.
I need you to know the truth."


Da jeg gik i gang med Moonrise af Sarah Crossan, havde jeg ikke forventet at jeg ville blive lige så rørt af den som jeg blev, da jeg læste One for et par år siden. Men der tog jeg grueligt fejl, for jeg blev mindst lige så rørt af Joes historie som jeg blev af Grace og Tippys.

Joe er ung fyr på 17 år, der ikke har set storebroren Ed i 10 år. Det er der en ganske god grund til for Ed sidder på dødsgangen i et fængsel i Texas, dømt for et mord på en politibetjent, han siger, at han ikke har begået. Ed skal snart henrettes, og Joe er taget til Texas for at være sammen med Ed i tiden op til. Han vil gerne se Ed, men skal lige samle modet til, og så vil han også gerne få styr på nogle af de mange modstridende følelser, han går og kæmper med. 

Moonrise er skrevet med samme format som One, med korte kapitler, nærmest små vers, og ikke et eneste unødvendigt fyldord. Der er skåret ind til benet og historien står derfor utrolig skarpt og klart når man læser den. Det er simpelthen en virkelig stærk historie, der klemmer om ens hjerte. Jeg blev simpelthen så rørt af den, da jeg læste den, og jeg levede mig virkeligt ind i Joes følelser.   

Moonrise handler om svigt fra flere sider, om sorg, skyld, vrede, kærlighed, og om et uretfærdigt retssystem, der dømmer en uskyldig mand til døden, samt om håb. Et håb der løfter dig op over skyerne for at se solen titte frem, men som hvert øjeblik kan kvæle dig.

Moonrise er en fantastisk historie, der fortjener at blive læst.


4/5 stjerner

Titel: Moonrise
Forfatter: Sarah Crossan
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: Bloomsbury Childrens
Udgivet: 7. september 2017
ISBN: 9781408867808
Sideantal: 400

Ingen kommentarer:

Send en kommentar