Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 20. december 2018

Every Heart a Doorway af Seanan McGuire

"Children have always disappeared under the right conditions; slipping through the shadows under a bed or at the back of a wardrobe, tumbling down rabbit holes and into old wells, and emerging somewhere... else. But magical lands have little need for used-up miracle children.
Nancy tumbled once, but now she’s back. The things she’s experienced... they change a person. The children under Miss West’s care understand all too well. And each of them is seeking a way back to their own fantasy world.
But Nancy’s arrival marks a change at the Home. There’s a darkness just around each corner, and when tragedy strikes, it’s up to Nancy and her new-found schoolmates to get to the heart of the matter. No matter the cost"


Seanan McGuire er en af mine yndlings forfattere, og jeg er også virkelig, virkelig glad for Every Heart a Doorway. Faktisk elsker jeg den utrolig meget.

Every Heart a Doorway handler om børn og teenagere, der mere eller mindre tilfældigt finder en dør, som de går igennem, og kommer til en anden verden. En verden, der har kaldt på dem, og hvor de føler sig mere hjemme end den verden de har forladt. Dette gælder i hvert fald for de fleste af dem. I den verden de kommer til skal de oftest udføre en quest, der beviser at de virkelig hører til, og at de har ret til at være der. Det er dog ikke alle børn/teenagere, der får lov til at leve lykkeligt til deres dages ende, for nogle gange bliver de spyttet ud igen og er nødt til at vende tilbage til deres forældre og deres gamle liv. Problemet er at når man har haft så mange eventyr som disse børn har haft, og som har ændret dem utrolig meget, kan det være svært at finde tilbage til deres gamle liv. Og hvad gør de bekymrede forældre så? De sender selvfølgelig deres børn til Eleanor West's Home for Wayward Children, hvor de forhåbentlig kan lære at begå sig i den almindelige verden.
“For us, places we went were home. We didn't care if they were good or evil or neutral or what. We cared about the fact that for the first time, we didn't have to pretend to be something we weren't. We just got to be. That made all the difference in the world.” 
I Every Heart a Doorway møder vi Nancy, som er hjemvendt fra en underverden, hvor de døde hersker. Her er ingen skarpe farver (andet end rødt), og hvor stilheden fylder de mægtige haller. Nu er hun vendt tilbage til sit gamle liv, men hun er ikke længere sit gamle jeg, og det kan hendes forældre ikke rigtig acceptere. De vil gerne have deres regnbuepige tilbage, i stedet for den sort/hvide og stille pige de har nu. Derfor bliver Nancy sendt til Eleanor West's Home for Wayward Children. Her møder hun andre, der er gået igennem døre, og som er blevet sendt tilbage igen. Nu skal de lære, hvordan de begår sig i deres gamle verden. Samtidig begynder der at ske nogle yderst grusomme mord, og ingen kan vide sig sikker længere.

Denne anmeldelse har været længe undervejs, fordi det er en bog og læseoplevelse, der har berørt mig meget dybt, og jeg var simpelthen nødt til at tygge på den i temmelig lang tid, for det har været svært at sætte nogle ord på.
Every Heart a Doorway er meget stemningsfuld og beskrivelserne blev levende i mit hoved. Hvis man kunne besøge en fiktiv verden, så ville jeg meget gerne besøge denne. Jeg elsker også Seanan McGuires skrivestil og hendes evne til at skrue en spændende historie sammen. Det er også en af grundene til at hun er en af mine yndlingsforfattere. I denne bog er skrivestilen nærmest lyrisk og meget sanselig.
Karakterne er også en herlig flok, der er fascinerende på hver deres måde. Jeg kom til at holde af mange af dem. Især Nancy, Sumi, Jack og Kade fandt jeg meget interessante. Jeg glæder mig meget til at læse Jack og tvillingesøsteren Jills historie glæder jeg mig til at dykke ned i. Jeg er sikker på at det bliver en fortælling fuld af blod og rædsel, især når man ser på hvilken verden de rejste til.

Every Heart a Doorway er finurlig, magisk og tankevækkende. Den får min allervarmeste anbefaling. Det er sådan en fin historie, og jeg kan ikke vente med at udforske universet endnu mere i de næste bøger. Hvem ved - måske finder jeg en dør?
“You’re nobody’s doorway but your own, and the only one who gets to tell you how your story ends is you.” 

5/5 stjerner

Titel: Every Heart a Doorway
Forfatter: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children #1
Sprog: engelsk
Forlag: Tor.com
Udgivet: 5. april 2016
ISBN: 9780765385505
Sideantal: 173

Ingen kommentarer:

Send en kommentar