Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. december 2018

Troldeliv - Julekalenderbogen af Sissel Bøe & Peter Madsen

"Paja og Pajko er kommet på en svær opgave: Nissen Nik er sur på de mennesker, der bor på den gård, han ellers skal passe på. De tror nemlig ikke længere på nissen, og så glemmer de at sætte mad ud til ham. Det vil Nik ikke finde sig i, så han finder på alle mulige drillerier, der er ved at drive folkene på gården til vanvid. Men pigen på gården, Sofie, tror stadig på nissen. Og hun vil så gerne finde bevis på, at han findes, så hendes mor og far forstår, at man stadig skal behandle nissen ordentligt. Men det er ikke nemt, så Paja og Pajko beslutter sig for at hjælpe hende lidt på vej. Det går bare ikke altid lige efter planen - og nogle gange kan man godt blive i tvivl om, hvem der hjælper hvem."


På Kildegården bor gårdnissen Nisse Nik i stalden. Her har han haft et godt liv i mange år, da Gamle Ole altid har passet godt på ham og sørget for at han har fået rigeligt risengrød med smørhul. Nu er Gamle Ole kommet på plejehjem, og sønnen Anton har overtaget gården. Antons kone Rikke har store planer for gårdens fremtid, der blandt andet indebærer at stalden skal jævnes med jorden. Deres datter Sofie er derimod meget optaget af nissen, der skriver små breve til hende hver dag i december, samt de gamle traditioner, som Gamle Ole lærer hende undervejs.
Nisse Nik er selvfølgelig ikke særlig glad for at Rikke og Anton ikke behandler ham ordentlig eller for den sags skyld tror ham, så han er meget vred og til tider temmelig trist og slet ikke i et godt nissehumør. Heldigvis vil de to trolde Pajko og Paja gerne hjælpe den vrede nisse og ved hjælp af nissemagi og troldedrillerier bliver Kildegårdens beboeres liv snart vendt på hovedet.

Troldeliv er en julekalender fortalt i 26 kapitler, der er smukt illustreret i Peter Madsens velkendte stil. Historien er skrevet af Sissel Bøe, og makkerparret har også skabt serien Troldeliv sammen, hvor man Pajko og Paja også slår deres folder. Jeg har ikke læst andre bøger i serien end den pågældende, men jeg støder tit på dem på biblioteket, og de ser så hyggelige ud. Og det var Troldeliv - Julekalenderbogen bestemt også. Den var velfortalt samt fuld af humor, spillopper og drama. Den er især velegnet til højtlæsning, hvor man jo kan tage et kapitel hver dag op til jul og således få opbygget julestemningen for hele familien.

Nisse Nik ender på et tidspunkt med at bliver virkelig vred og faktisk en kende ond, hvilket jeg synes var lidt af en skam, fordi han blev for ondsindet på et tidspunkt. Jeg har som sådan ikke noget imod onde nisser eller onde julehistorier (Julemandens død er en af mine yndlings julehistorier, og den er helt bestemt ond). Jeg synes bare ikke at Nisse Niks ondskab klædte ham eller historien som sådan. Heldigvis bliver Nisse Nik god igen og hyggen vender tilbage igen. Dette er det eneste negative jeg har at sige om historien, for jeg synes at det er en virkelig spændende historie, som man burde læse i løbet af december. Troldeliv - Julekalenderbogen er nemlig en rigtig god bog til børn og juleglade sjæle.


3,5/5 stjerner

Titel: Troldeliv - Julekalenderbogen
Forfatter: Sissel Bøe & Peter Madsen
Serie: Troldeliv
Sprog: dansk
Forlag: Carlsen
Udgivet: 15. oktober 2016
ISBN: 9788711562611
Sideantal: 165

Ingen kommentarer:

Send en kommentar