Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 9. april 2019

Zombie Zoo #1-4 af Nicole Boyle Rødtnes

"En farlig zombie-virus er brudt ud. Milo er fanget i zoo´en, hvor hans far arbejder. Kun her er de sikre. Udenfor venter zombierne. men en dag er der en zombie, der slipper ind i zoo`en. Og nu må Milo kæmpe for at overleve sammen med sine to venner Samir og Afia."



Zombie Zoo er næste "mini"serie i Nicole Boyle Rødtnes' zombieserie. Ifølge forfatterens hjemmeside kommer den foreløbig til at bestå af 8 bind. Jeg anmelder derfor de første 4 her, da det er dem, der pt. er indkøbt af biblioteket, men der skulle ikke gå så længe, før de næste bind udkommer. De fire bind som er udkommet hedder Dødt dyr, De gale løver, Blod i græsset og Et råb om hjælp.
Det gode ved serien er at de enkle bøger kan læse uafhængigt af hinanden, hvis man skulle have lyst til det.

Der er gået en måned siden at den farlige zombie virus brød og i den tid har drengen Milo sammen med sin far og en del andre børn og voksne været fanget i zoo. De kan ikke forlade stedet, da zombierne har omringet stedet, og dem der har forsøgt slap ikke bort med livet i behold. Milo har ikke hørt fra sin mor og er derfor bekymret for sin sikkerhed. Milo er blevet venner med de jævnaldrende Samir og Afia. Sammen forsøger de at få dagene til at gå med at blandt andet at fodre dyrene, men selv om de burde være beskyttet af den tykke og høje mur omkring zoo, opdager de hurtigt at det ikke er helt ufarligt at befinde sig indenfor murene og zombierne er ikke den eneste trussel der lurer på de indespærrede mennesker.

Bøgerne har lix 12-13 og henvender sig derfor til de lidt yngre læsere mellem 8-10 år. Men er man vild med forfatterens zombiejægerserie, skal man selvfølgelig også have denne miniserie med. Selvom bøger er letlæselige kan de temaer de omhandler være meget alvorlige. Skal man risikere sit eget liv (og sine venners) for at redde fremmede mennesker? Skal man ofre mad på dyrene? Skal man sende et par, hvor den ene er smittet og den anden er smittet, udenfor de sikre mure?

Zombie Zoo er en velskrevet serie, der har korte kapitler og masser af action. Personerne er fint beskrevet, især Milo, Samir og Afia som jo er vores hovedpersoner. Milos far har også en stor birolle. Modsat de andre bøger har Zombie Zoo farvede illustrationer af Bodil Bang Heinemeier, som er med til at understrege fortællingen. Og der er knald på de røde farver og de uhyggelige zombier, så man skal altså ikke være alt for bange for zombier, når man læser bøgerne, for nogle af billederne kan godt være en smule skræmmende.

Zombie Zoo er en letlæst serie for børn, og kan betragtes som er en fin optakt til Zombiejæger. Zombiejæger bliver også den næste serie, som jeg kaster mig over.



Alle bøgerne får 3/5 stjerner

Titel: Dødt dyr
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes / Illustrator: Bodil Bang Heinemeier
Serie: Zombie Zoo #1
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2017
ISBN: 9788771656770
Sideantal: 50

Titel: De gale løver
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes / Illustrator: Bodil Bang Heinemeier
Serie: Zombie Zoo #2
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2017
ISBN: 9788771656787
Sideantal: 43

Titel: Blod i græsset
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes / Illustrator: Bodil Bang Heinemeier
Serie: Zombie Zoo #3
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2018
ISBN: 9788771656794
Sideantal: 43

Titel: Et råb om hjælp
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes / Illustrator: Bodil Bang Heinemeier
Serie: Zombie Zoo #4
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2018
ISBN: 9788771656800
Sideantal: 43

Ingen kommentarer:

Send en kommentar