Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 11. april 2019

A Natural History of Dragons af Marie Brennan

"You, dear reader, continue at your own risk. It is not for the faint of heart—no more so than the study of dragons itself. But such study offers rewards beyond compare: to stand in a dragon's presence, even for the briefest of moments—even at the risk of one's life—is a delight that, once experienced, can never be forgotten..."


The Memoirs of Lady Trent af Marie Brennan var den første serie, jeg trak fra min seriekrukke tilbage i februar. Jeg har ejet den første bog A Natural History of Dragons siden 2016, men har aldrig fået den læst (story of my life, når det kommer til serier) før nu. Jeg havde høje forventninger til bogen, da den indeholder drager, men desværre blev de ikke helt indfriet, hvilket jeg var en smule træt af.

A Natural History of Dragons handler om Lady Trent også kendt som Isabella Camherst, der som ung kvinde vokser op i noget der ligner 1800-tallets England. Den store forskel er at der i denne verden lever drager side om side med menneskene. Isabella har lige siden hun har været barn været voldsomt fascineret af dragerne. Desværre for Isabella er hun født som pige i en god slægt og det er derfor ikke acceptabel at jage rundt efter drager. Det gør hun nu alligevel i det skjulte, og heldigvis bliver hun senere gift med en mand, som ligeledes er fascineret af drager. Han er desuden også tolerant og kærlig og kan se den videnskabelige ild, der brænder inde i hende for at komme til at studere drager.

"It's - it's as if there is a dragon inside me. I don't know how big she is; she may still be growing. But she has wings, and strength, and - and I can't keep her in a cage. She'll die. I'll die. I know it isn't modest to say these things, but I know I'm capable of more than life in Scirland will allow. It's all right for women to study theology, or litterature, but nothing so rough and ready as this. And yet this is what I want. Even if it's hard, even if it's dangerous. I don't care. I need to see where my wings can carry me."

Noget af det jeg bedst kunne lide ved A Natural History of Dragons var kombinationen af Victoriatidens England, vilde drager, den naturvidenskabelige vinkel og ikke mindst de farlige ekspeditioner til fjerne lande for at kunne studere dragerne. Der er dog for få drager med efter min mening. De er der meget som samtaleobjekter, men ellers optræder de i levende live meget sporadisk, og det var jeg en kende skuffet over. Jeg havde håbet at de havde fyldt noget mere. Desuden ville jeg gerne have haft endnu flere informationer om dragerne, men det kan være at det kommer i de efterfølgende bind.

Det der trak bogen ned i mine øjne, og som jeg var tæt på at opgive bogen over, var den langsommelige begyndelse. Vi starter med at følge Isabellas barndomsår og den spæde begyndelse på hendes drageeventyr, hvilket er fint nok, men flowet i starten af historien og til dels skrivestilen trak tænderne ud på mig. Det var ikke decideret kedeligt, men det var heller ikke sindssygt spændende at læse om, og kun min stædighed fik mig til at læse videre. Heldigvis ændrer det sig cirka midtvejs, flowet bliver mere flydende og jeg bliver for alvor fanget af historien. Jeg finder helt klart anden halvdel mere spændende end første halvdel.
Isabella er en interessant karakter fyldt med en videnskabelig iver, stædighed og som ikke er bange for at gå imod folks forventninger til hvordan en fin ung dame skal leve sit liv. Det beundrer jeg, og det kan jeg godt lide ved denne karakter. Det gør mig interesseret i at finde ud af hvilke eventyr, hun får rodet sig ud i de næste bøger og ikke mindst hvilke slags drager hun kommer til at møde.

Kan du godt lide fantasy bøger med et videnskabelig twist og ikke mindst drager, skal du helt klart tjekke A Natural History of Dragons ud. Jeg vil i hvert fald gerne læse videre i serien på et tidspunkt.


3/5 stjerner

Titel: A Natural History of Dragons
Forfatter: Marie Brennan
Serie: The Memoirs of Lady Trent #1
Sprog: engelsk
Forlag: Tor Books
Udgivet: 5. februar 2013
ISBN: 9780765331960
Sideantal: 334

Ingen kommentarer:

Send en kommentar