Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 18. april 2019

Godnathistorier for rebelske piger 2 af Elena Favilli og Francesca Cavallo

"100 nye fortællinger om exceptionelle kvinder."




Godnathistorier for rebelske piger 2 rummer ligesom sin forgænger 100 nye eventyr om 100 betydningsfulde kvinder. 

Bogen inddeles med et forord af forfatterne, der kort beskriver den første bogs succes og baggrunden bag. Derefter følger de 100 portrætter og den slutter af med muligheden for at man kan skrive sit eget eventyr, en ordliste samt et index over kvinderne.

Hvert portræt fylder to siger, hvor den ene side fortæller om kvinden, mens den modsatte side har et maleri/illustration af kvinden samt et citat. Igen synes jeg at eventyrrammen fungere fint, for så kan man, hvis man har lyst, læse et eventyr hver dag eller eventuelt flere, hvis man ikke kan stoppe igen.
Jeg synes dog (og dette galte også for den første bog) at sproget til tider kan være meget staccato i det. Der er ikke meget plads til at fortælle en livshistorie, og det er heller ikke det der er meningen med bogen, men det bliver altså lidt for springende og nogle gange for usammenhængende visse steder efter min smag. 

Igen er der stor bredde i hvilke exceptionelle piger og kvinder der er udvalgt. Der er både dronninger, aktivister, ballerinaer, jurister, pirater, IT-specialister, forfattere, sangere, astronauter, opfindere og alt indimellem. Ligesom sidst er nogle mere kendte end andre, men så kan man jo bruge bogen til at gå på udforskning og blive klogere. Det blev jeg i hvert fald, da jeg læste bogen. Nogle af de kvinder jeg manglede i den første bog, såsom Beyoncé, var heldigvis med i denne bog sammen, hvilket jeg var glad for. 

Det jeg bedst kunne lide ved bogen var de utrolig smukke portrætter og illustrationer af pigerne og kvinderne. De var fantastiske, og det kunne være fedt, hvis man kunne købe dem som postkorts eller lignede, så man kunne hænge dem op på væggen eller stille dem frem på reolen.

Godnathistorier for rebelske piger 2 er en bog jeg anbefale til alle. Det er en vigtig bog, som fortjener at bliver læst.


3,5/5 stjerner

Titel: Godnathistorier for rebelske piger 2 / Originaltitel: Good Night Stories for Rebel Girls 2
Forfatter: Elena Favilli og Francesca Cavallo
Serie: Godnathistorier for rebelske piger #2
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: People's Press
Udgivet: 19. oktober 2018 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2017
ISBN: 9788772007403
Sideantal: 216

Ingen kommentarer:

Send en kommentar