Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 7. maj 2020

Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten

"Selv om hun blev genoplivet, har Annes død sat gang i Fimbulvinteren, som det var forudsagt, at det ville ske. Ragnarok er på vej, og med hele Norden nedsunket i evig vinter må Anne og hendes venner kæmpe for at finde en måde at redde verden fra undergang. Men ikke alle er, hvad de giver sig ud for. Nogen tæt på Anne har forrådt hende, og hun ved stadig ikke hvem. Andre begynder at indse, at Ragnarok måske ikke er det værste, der kan ske - for dem. Hvem er ven, og hvem er fjende? Til sidst må Anne drage til det sted, hun har svoret aldrig at vende tilbage til, og bede om hjælp hos ham, hun svigtede - og ham, hun forrådte. Men vil de stadig hjælpe? Uret tikker mod enden, og Anne vil gøre alt for at afværge Ragnarok. Også selv om det kræver store ofre..."
Fimbulvinteren har ramt Nordjylland og en stor del af resten af Norden. Ragnarok er på vej og Anne vil sammen med hendes venner gøre alt for at forhindre at verden går under. Men alt og alle er ikke, hvad de giver sig ud for at være, og Anne må tage nogle hårde valg undervejs.

På en og samme tid havde jeg både set frem til endelig at læse afslutningen på Annes eventyr og frygtet den. For Ravnenes hvisken er en virkelig god dansk fantasyserie, og jeg elsker det univers og de karakterer som Malene Sølvsten har skabt. Så det er lidt sorgmodigt at skulle tage afsked (heldigvis vender nogle af karakterne tilbage i Livets blod og gudskelov for det!).

Jeg vil ikke gå for meget i dybden med handlingen for ikke at spoile, men jeg synes det var en rigtig god og stærk slutning, og den opfyldte alle mine forventninger.
Bogen veksler mellem stille perioder, hvor der er tid til lidt eftertanke til de mere hæsblæsende scener, hvor der er knald på, men uden at det bliver for meget. Der er mange plottråde at holde styr på undervejs, men jeg synes af forfatteren får samlet rigtig godt op på det hele til sidst. Jeg var i hvert fald tilfreds.
Bogen indeholdte også rigtig mange plottwist, og selvom jeg havde gættet nogle af dem, var det bestemt ikke alle. Det var bare vildt underholdende og spændende, og jeg var hele tiden nødt til lige at læse et kapitel mere. Og jeg elsker når en bog giver mig den følelse, også selv om det ofte koster på søvnkontoen.

Jeg elsker de karakterer, som forfatteren har skabt, og jeg elsker Anne. Hun er en badass, hun er modig, hun er sårbar og hun har fejl. Hun bliver vølve i denne bog, og jeg synes det var fedt at vi fik et indblik ind i, hvad det indebærer. Jeg elsker den udvikling hun har været igennem i løbet af serien, og at hun stadig er helt sin egen. Jeg vil for altid være #teamelias, og tak til forfatteren for at give Anne så mange mænd til at fylde hendes liv.
Vi møder også Mimer, og han var en helt fantastisk karakter. Jeg elskede de scener han var med i.
Det persongalleri, som forfatteren har skabt er simpelthen helt fantastisk og en af (de mange) grunde til at du skal læse denne serie, hvis du endnu ikke har.

Jeg har læst en del om nordisk mytologi, og jeg er vild med den måde som Malene Sølvsten gør myterne til sine egne og får dem til at passe ind i hendes univers. Jeg elsker, når man kan mærke at en forfatter har gjort sin research, men uden at det føles at man bliver påduttet den, mens man læser.

Ravnenes hvisken 3 er en velskrevet og sprængfyldt afslutning på en helt igennem episk fantasyserie. Den får min varmeste anbefaling. Læs den!4/5 stjerner

Titel: Ravnenes hvisken 3
Forfatter: Malene Sølvsten
Serie: Ravnenes hvisken #3
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 15. september 2018
ISBN: 9788702255072
Sideantal: 616

2 kommentarer: