Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 11. november 2019

Forfatterinterview med Aura Isolde


Jeg skriver under navnet Aura Isolde, er 36 år og bor nær Randers med min kæreste og to børn. Dødefolket – Gråzonen er min 5 roman, men min første i fantasy genren. Det er en paranormal romance serie i 2 bøger, der udkommer hos Ulven & Uglen valentinsdag 2020.


Kort resume af Dødefolket – Gråzonen:
Gud skabte Dødefolket fordi, han var rasende på menneskene. Dødefolket skulle sørge for, at det enkelte menneske døde, som det var Guds plan.Da det blev klart for Gud, at Dødefolket misbrugte deres evner til koldblodigt at høste så mange sjæle som muligt, skabte han Oprørerne. De skulle sørge for, at Dødefolket kun høstede de sjæle, som var tiltænkt dem. Rebecka ønsker intet andet end et normalt liv på Mors, hvor hun bor sammen med sin faster, men da dødemanden Diego udser hendes sjæl som dødefolkets eje, må hun kæmpe for sit liv.Hun får hjælp af oprøreren Nick, der har viet sit liv til at beskytte Rebecka, men hvorfor? Og hvem af dem skal hun tro på, når de begge mener at følge Guds plan? Gråzonen er første bog i Dødefolket, en serie, der handler om kærlighed, sygdom og tab.



Hvordan er din skriveproces typisk, og hvordan får du tid til at skrive?

Når jeg begynder på en ny bog starter jeg med, at brainstorme på ideer og lave en kapiteloversigt. Efter jeg har gjort det tager jeg over til min veninde, som også er forfatter og snakker ideerne igennem med hende. Når jeg er nået til selve skriveprocessen tager jeg mig al den tid jeg kan komme til. Mine børn er så store at de som regel selv sidder med noget selv, så jeg har som regel nogle timer hver dag til at skrive i. Ofte tager jeg aftnerne i brug.
Da jeg ikke har mit eget kontor bruger jeg meget musikken til at lukke af for omgivelserne og tage til min egen lille skrive verden. Jeg ser det, jeg skriver for mig, som en slags film, og det gør det meget virkeligt for mig at skrive. Ordene er også begyndt at flyde mere frit, jo mere jeg har fået skrevet. Som regel kommer de til mig uden jeg skal tænke over det. Det gør også selv skriveprocessen hurtigere. Dødefolket var jeg for eksempel kun 4 måneder om at skrive første udkast.

Hvad var dine inspirationskilder for din nye fantasyroman?
Mine inspirationskilder til den her serie har været bøger som Fallen. Jeg ville gerne prøve at skrive en serie i samme følelsesregister som den. Jeg synes Lauren Kate har vanvittige flotte følelsesbeskrivelser med. Men nogle vil nok også sige der må have været noget Vampire Diaries ind over den. Det er dog hverken på grund af vampyrer, varulve eller troldmænd, men mere på grund af en scene i starten.
Ellers var mit udgangspunkt at skrive en paranormal romance med væsner, der ikke er set før.

Du har tidligere skrevet thrillers, men udgiver nu en fantasyroman. Hvad synes du fantasy kan som genre, som adskiller den fra andre genrer?
Jamen fantasy genren tiltaler mig rigtig meget både fordi jeg selv læser meget fantasy, men også fordi man har frie tøjler på en helt anden måde. Selvfølgelig er der ting man skal følge op på og læse sig frem til, især hvis den skal foregå i en bestemt tidsalder. Men når man selv skaber sine egne væsner og verdner er tøjlerne helt frie. Jeg synes det er spændende at skabe en verden folk aldrig har hørt om før. Også er det også fantastisk at kunne lukke sig ind i en anden verden. 

Hvilke 3 bøger vil du gerne anbefale?
Jeg vil gerne anbefale serier. Jeg har det med at forelske mig i serier. Det er en helt speciel oplevelse at kunne leve sig ind i karakterne over flere bøger.  Det giver historien mange flere lag.
  • Mørkets søn af Tina Sanddahl og Jeanette Hedengran 
  • Sjælevandrer af Charlotte Fischer 
  • Græsen til Trafallas af Julie M. Day 
Den sidste serie har jeg dog ikke fået læst endnu, men det er en der står på min læseliste. Jeg har hørt rigtig meget godt om den.

________

Find Aura Isolde på Facebook og Instagram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar