Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 25. marts 2018

Krimimessen 2018

I sidste uge tog jeg for tredje gang en tur til Krimimessen i Horsens. Denne gang havde jeg fået lokket min mor, som aldrig havde været der før. Hun var pænt begejstret, og det var jeg også. Som de sidste par gange var der en del mennesker, især i Magasinet. 
Vejret var ikke rigtig med os. Det blæste en hel del, var koldt og det begyndte også at sne en overgang.
Vi havde ikke planlagt så meget hjemmefra. Jeg havde dog noteret nogle arrangementer, der kunne være sjove at høre.

Vi startede med at gå en runde i Magasinet med alle standene. Og der gik da heller ikke længe før vi havde fortaget os de første køb. Men vi faldt også over nogle gode tilbud, og det gør det jo bare endnu bedre. 
I løbet af dagen mødte jeg også flere kollegaer, både nuværende og tidligere, andre bloggere og selvfølgelig forfattere og forlagsfolk. Det blev til en rigtig hyggelig dag.


Dennis Jürgensen var den første jeg så. Det foregik ude i Teltet, og han talte om hans nyeste krimi Marcherende myrer. Desværre var det lidt svært at høre ham, selv med mikrofon, fordi det blæste så meget. Jeg har endnu ikke læst bogen, men det sker sikkert helt snart. Senere på dagen fik jeg signeret mit eksemplar af Marcherende myrer.


Det næste interview vi hørte var med Jacob Holm Krogsøe og Martin Wangsgaard Jürgensen der blev interviwet af A. Silvestri. De havde sammen skrevet romanen Randvad, og Martin havde skrevet romanen Thelema. Jacob er min kollega, og det var et virkelig fint og spændende interview.


Vi valgte at blive siddende og høre næste interview, hvor en tidligere fængselpræst, Carl Lomholt og hans kone, Ingeborg, tidligere organist, fortalt om deres liv og nogle af de fanger de mødte, da de arbejdede i fængslet. Det var ganske interessant at høre. Man kan roligt sige at de har haft en begivenhedsrigt arbejdsliv.


 Det var som sagt en meget kold dag, og vi havde da også snevejr på et tidspunkt, som heldigvis ikke blev liggende.


Det sidste foredrag for vores vedkommende blev en debat om gys, horror og fantasy. Anne-Marie Vedsø Olesen, Dennis Jürgensen og Mats Strandberg var i samtale med Jacob Krogsøe. Inden snakken kom for godt i gang mellem forfatterne blev vi lige afbrudt af en kort reklamepause for Frygt Fængslet, som er et totalteater, der bliver spillet flere gange på fængslet her i foråret. Det virkede rigtig godt og skuespillerene satte gang i både publikum og forfattere, og vi blev bare endnu mere opsatte for at høre om gys, horror og fantasy.
Det blev til en rigtig fascinerede snak om genrer, om hvorfor de både er gode og kan være til gene og meget, meget mere. Det var en rigtig god afrunding på en spændende dag med en masse af gode bøger og spændende snakke.Og nu til bøgerne. For jeg kom selvfølgelig hjem med et par stykke eller 10 for at være helt præcis. Jeg kom også hjem med endnu et hold af John Kenn Mortensen monstrepostkort, og det var fordi de var uforskammet billige. 2 af bøgerne var gratis, og som man kunne tage ved indgangen. Det var Mads Peder Nordbos Pigen uden hud og Black Dolphin af Christian Frost. 
Jeg købte Lodbrogsønnernes hævn og Lodbrogsønnernes ran skrevet af Lasse Holm, som er de to første bind i en krimitrilog om vikinger. Jeg købte også tre Stephen King romaner, nemlig Ondskabens Hotel, Det Onde/It og Carrie. Jeg har læst dem tidligere, men de er kommet i lækre nye udgaver og det er bestemt bøger, man sagtnes kan læse flere gange.
Jeg købte som sagt Randvad af Jacob Holm Krogsøe og Martin Wangsgaard Jürgensen samt Ravnens Rede af Leif Davidsen. Af min mor fik jeg Djævelen i hullet også fra Leif Davidsens hånd, fordi hun synes jeg skulle læse den. Så det må jeg heller få gjort ;)

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig god dag! Jeg har aldrig deltaget i Krimimessen før, men det skal jeg da vist have lavet om på!

  SvarSlet
  Svar
  1. De gange jeg har været afsted har været meget sjove, så jeg kan varmt anbefale det!

   Slet
 2. Jeg er ked af at jeg ikke kunne kome, selvom jeg var inviteret af Enter Darkness. Men det må blive næste gang...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan anbefale det, det er i hvert fald altid nogle spændende dage.

   Slet