Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 26. oktober 2017

Rejsen til SELU af Line Kyed Knudsen

"Emily og de andre kæmper for at overleve i Nationalparken. Men der er snart ikke mere mad, og jo længere de bliver, jo større er risikoen for, at zombierne finder vej til deres lejr. De er nødt til at forlade parken, og deres eneste mulighed er rumforskningscenteret SELU, hvor de håber på at finde nogle af de svar, de søger. Men rejsen mod SELU er lang og farefuld, og for at nå deres mål er de nødt til at krydse et levende hav af døde og tage kampen op mod nye og gamle fjender."


Rejsen til SELU er tredje og sidste del i serien Hvidt støv. Anmeldelser af de første to bind i serien kan læses her og her.

Jeg har ventet længe på at læse denne bog. Selvom jeg ikke var så glad for Himlen brænder (bind 2 i serien), ville jeg alligevel gerne læse videre, fordi jeg synes at konceptet med det hvide støv var virkelig fedt. Og det er det stadigvæk.

Fordi det var så længe siden, at jeg havde læst Himlen brænder (det var tilbage i oktober 2016) tog det mig lige et par sider at komme ind i historien igen i bind 3, da den forsætter stort set hvor bind 2 slap. Men da Rejsen til SELU har et lige så højt tempo som de andre bøger i serien var det svært ikke at blive revet med af fortællingen igen. Og jeg kan meget bedre lide Emily i denne bog. Og det er nok fordi der er mere fokus på missionen end trekantsdramaet (Emily, Anthony og Liam), der efter min mening tog overhånd og fjernede fokus fra handlingen i Himlen brænder. Normalt har jeg ikke noget imod trekantsdramaer, men jeg faldt bare aldrig rigtig for det her.
Emily træder også mere i karakter i denne bog. Hun er stadig en smule naiv til tider, men hun erkender selv sine fejl og tager ansvar for dem. Og så sparker hun zombierøv og det kan jeg godt lide.

Der er som sagt mere fokus på missionen i denne bog og ikke mindst hemmeligheden bag det hvide støv og zombiernes opvågning. Og det var det der holdt mig fanget hele vejen igennem. Plottet tog da også en spændende og kende uventet drejning til sidst, som jeg godt kunne lide, men ikke vil afsløre her. Jeg havde i hvert fald ikke lige set det komme.

En af mine få anker er dog, at det går alt for hurtigt. Tempoet er højt hele vejen igennem, og det har jeg ikke bestemt noget imod, men jeg savnede noget mere tid til at udvikle forskellige dele af handlingen. Emily møder nogle mennesker, som har stor betydning for hende. De har aldrig mødt hinanden før, men alligevel ender de med at acceptere hinanden på nærmest ingen tid. Det finder jeg ikke helt troværdigt, da det er nogle afgørende personlige relationer, de skal danne med hinanden og så hurtigt og nemt går det bare ikke.

Når det nu er sagt synes jeg at Rejsen til SELU er en god afslutning på trilogien, og jeg er glad for at have fået den med. Jeg vil anbefale den til unge som gerne vil have en zombieserie med en anderledes forklaring på, hvordan en zombieapokalypse kan opstå.


3/5 stjerner

Titel: Rejsen til SELU
Forfatter: Line Kyed Knudsen
Serie: Hvidt støv #3
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 24. august 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 7. juni 2017
ISBN: 9788702227789
Sideantal: 244

2 kommentarer:

  1. Uh, jeg er stadig i gang med denne her, og må indrømme at det desværre går lidt sløvt. Glæder mig til at få afslutningen, men synes den er lidt langsom i starten denne gang. Til gengæld elsker jeg stadig ideen i serien. :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ideen er helt vild fed :) Elsker nye forklaringer på hvordan zombier opstår. Forsat god læselyst!

      Slet