Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 1. oktober 2017

September 2017


I augusts opsamling skrev jeg at det ikke gjorde noget, hvis jeg ikke fik læst så mange bøger. Og i september skete det, at jeg røg ned i en form for læsetørke. Ikke en fuldstændig én, for jeg fik læst noget hver dag, om det så bare var et par sider. Men jeg kunne stadig mærke det, og det var noget der var i mine tanker hver dag. Jeg forsøgte at komme ud af tørken ved at genlæse nogle af Dennis Jürgensens romaner, for det plejer at hjælpe når jeg bliver ramt af "hvad skal jeg nu læse" syndromet. Og jeg kan da også så småt mærke, at det er ved at blive bedre med min læselyst, men jeg er ikke helt ude af skoven endnu.
Derudover har der også været en del at lave på arbejdet, så det har også budt på nogle lange dage ind imellem. I løbet af måneden var jeg også hjemme på besøg hos forældrene, og det var ganske hyggeligt, men desværre blev jeg også forkølet undervejs (jeg er ellers aldrig syg), og jeg hoster stadig en del. Det håber jeg snart går væk.

I starten af måneden var jeg i biografen for at se It. En kollega og jeg havde fået fribilletter af en anden kollega og vi var pænt spændte på filmen. Vi var også godt underholdt. Den havde en masse jump scares og fin humor. Og selvom kloven var virkelig godt lavet savnede jeg en mere snigende og vedvarende uhygge, der blev hos en selv efter at filmen var slut. Jeg har også fået virkelig meget lyst til at genlæse bogen, som virkelig er en murstenroman med sine 1.156 sider, så vi må lige se hvornår det bliver. Måske inden den næste film kommer.
Jeg var også to gange i Randers Regnskov (jeg har købt et årskort). Det har begge gange været rigtig hyggeligt og hver gang budt på nye oplevelser. Jeg har ikke været der siden jeg var barn, så der var sket en del nye ting og ikke mindst kommet nye dyr til.

Men for at vende tilbage til bøgerne fik jeg læst 15 bøger i september på i alt 3.969 sider, så helt galt med min læsning er det alligevel ikke gået. Men jeg håber stadig på at oktober bliver en bedre læsemåned.

Septembers korteste bog var tegneserie serien Fraternity, hvor begge binde var 56 sider. Den var desværre ikke så god som jeg havde håbet. Der var for lidt kød og nerve på historien. Den føltes bare lidt ligegyldig og kedelig.

Septembers murstensroman var Den første på hele 1.020 sider. Det var også en genlæsning (tror jeg læste den tilbage i 2011 eller 2012), så jeg kan læse videre i trilogien. Og jeg må sige, at jeg er klar til at læse De tolv og den er "kun" på 751 sider.

Septembers bedste læseoplevelse var der et par stykke af. Jeg havde nogle herlige genlæsninger af Fortunately, the MilkVampyr, Den første, Tingen i cellenMonstret i kælderen og ikke mindst The Day the Dead Came to Show and Tell.
Af førstegangslæsninger var jeg også ret glad for Nedtælling.


Septembers største overraskelser var de to lydbøger om Robert Hunter som jeg hørte. Jeg er ved at blive temmelig glad for den serie. Desværre er bog 4 oplæst af en anden end de første 3 bøger, og det kan jeg slet ikke vende mig til. Så har derfor lånt den som bog og må se om jeg får den læst i løbet af oktober. Jeg havde også to andre positive overraskelser. Den ene var lydbogsudgaven af To All the Boys I've Loved Before. Bogen var bestemt ikke perfekt og jeg kan godt nikke genkendende til nogle af kritikpunkterne, men at høre den som lydbog var nu ganske underholdende. Klovn var også interessant læsning og pænt klam med nogle uhyggelige klovne.

Af min september tbr fik jeg kun påbegyndt The Raven Boys. Jeg giver min læsetørke skylden. Men jeg er stadig glad for ideen om en månedlig tbr, men jeg overvejer at sætte antallet af bøger ned til 3 stykker i stedet for 5.
Jeg fik også begyndt på septembers klassiker The Adventures of Robin Hood, men blev heller ikke færdig med den. Pt. er jeg i gang med 4 bøger, som jeg gerne vil have læst færdig her i starten af oktober. Jeg vil nemlig gerne læse nogle uhyggelige og/eller gotiske bøger her i oktober, så derfor vil jeg gerne være færdig med de bøger jeg allerede er i gang med.

Der kommer to readathons her i oktober som jeg gerne vil deltage i. Det ene bliver kaldt Spookathon og det andet er selvfølgelig Dewey's 24 hour Readathon. De overlapper hinanden og er begge i efterårsferien, men med lidt planlægning kommer det nok til at gå. Jeg skal faktisk også være med i et tredje Readathon, nemlig på mit arbejde, hvor vi afholder Bibreadathon for læseglade børn og unge. Det sker også i efterårsferien, så der bliver der nok at se til på den front.


Læste bøger:
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk
Teri Terry: Nedtælling (Mørkt stof #1)
Chris Carter: Bødlen (Robert Hunter #2) (lydbog)
Vampyr
Juan Diaz Camales: Fraternity vol 1
Juan Diaz Camales: Fraternity vol 2
Mira Grant: The Day the Dead Came to Show and Tell
Kim W. Andersson: Alena
Dennis Jürgensen: Tingen i cellen
Dennis Jürgensen: Monstret i kælderen
Chris Carter: Stalkeren (Robert Hunter #3) (lydbog)
Jenny Han: To All the Boys I've Loved Before (To All the Boys I've Loved Before #1) (lydbog)
Justin Cronin: Den første (The Passage #1)
Michael Kamp: Klovn
Alison Bechdel: Bedemandens datter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar