Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 12. oktober 2017

Spookathon 2017


Jeg opdagede Spookathon hos booktuberen Lala og det lød lige som et readathon for mig, da det handler om at læse uhyggelige bøger, hvad enten bøgerne er thrillers eller decideret horror. Readahonet løber officielt fra mandag d. 16. oktober til søndag d. 22. oktober. Det er i efterårsferien, hvor der er også sker meget på mit arbejde. Vi har forskellige Harry Potter aktiviteter, blandt andet skal vi lave tryllestave og perleplader. Vi skal også en tur til Harry Potter Festivalen i Odense, hvor jeg også skal med. Jeg har ikke været der før, så jeg glæder mig utrolig meget til at opleve magien. Jeg er også med til at afholde Bibreadathon, hvor en flok læseglade børn og unge læser i et døgn på biblioteket. Her får vi besøg af Nanna Foss. Så det bliver også spændende.
Lørdag d. 21 til søndag d. 22 bliver Dewey's 24 hour Readathon afholdt, så der er mange readathons i efterårsferien. Derfor regner jeg også med at mit Spookathon foregår fra fredag d. 13 til fredag d. 20. Så jeg starter lidt før og slutter lidt tidligere, så jeg også kan være med i Dewey's Readathon.

Spookathon har 5 læseudfordringerne som man kan vælge at lave sin tbr efter. Der er dog intet krav til at man gør det.

  1. læs en thriller
  2. læs en bog med et uhyggeligt ord i titlen
  3. læs en bog baseret på en barndoms frygt
  4. læs en bog med orange på coveret
  5. læs en bog der har en uhyggelig setting

Jeg har skævet til læseudfordringerne, men jeg kommer ikke til at gennemføre dem alle. Jeg har eksempelvis ikke en thriller som jeg vil læse. I stedet for har jeg valgt at fokuserer på horror og gotiske romaner. Jeg har en tbr stak på fire bøger, hvoraf to af bøgerne har jeg ikke tidligere læst, mens de andre to har jeg læst før, men fordi det er ved at være nogle år siden, vil jeg gerne læse dem igen. De 4 bøger er tilsammen på 1.451 sider. Jeg laver også en opsummering af Spookathon når denne er færdig, så du kan se hvad jeg har fået læst.

  • The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde (214 sider). Jeg læste denne bog for nogle år tilbage, og jeg har længe gerne ville læse den igen. Især fordi jeg er glad for Wildes sprog og så synes jeg også at bogen var ganske uhyggelig og gotisk i sit udtryk, da jeg læste den første gang.
  • The Haunting of Hill House af Shirley Jackson (235 sider). Er en bog som jeg længe har ønsket at læse, men som jeg aldrig rigtig har fået taget mig sammen til at gøre. Jeg stødte første gang på Shirley Jackson, da vi skulle læse The Lottery i skolen, og det er da også en ganske foruroligende novelle. Så jeg har store forventninger til at The Hauting of Hill House bliver uhyggelig læsning. (læs en bog med orange på coveret/læs en bog der har en uhyggelig setting).
  • Books of Blood - volumes one to three af Clive Barker (507 sider). Denne bog består af Clive Barkers første tre novellesamlinger i serien Books of Blood. Der er seks novellesamlinger i alt. Jeg har læst dem alle seks novellesamlinger for nogle år siden, og de er blandt noget af det mest uhyggelig jeg nogensinde har læst. Så selvfølgelig vil jeg læse dem igen. Clive Barker forstår at skrive om frygt, at skabe den hos dem der læser hans noveller, så jeg er sikker på at jeg finder mindst én barndomsfrygt i hans noveller. (læs en bog med et uhyggeligt ord i titlen/læs en bog baseret på en barndoms frygt/læs en bog der har en uhyggelig setting).
  • The Bazaar of Bad Dreams af Stephen King (495 sider). Stephen King har en smag for at skrive lange romaner, men jeg synes også at han er rigtig god til at skrive noveller og fange det onde, det grusomme og det uhyggelige i dem. Jeg har endnu ikke læst denne novellesamling, men jeg håber på at få taget hul på den i løbet af readathonet.
Dette var så min lille stak, og jeg ser frem til nogle uhyggelige læseoplevelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar