Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 12. november 2019

Jagten på Ole Lukøje af Sophie Souid

"Alf og Bjørn har fået en lillesøster – der ikke vil sove. Så nu er der ingen i familien, der får sovet. Bjørn er alvorligt bange for, at de er kommet i bad standing hos Ole Lukøje og er havnet på en uartigliste, fordi de spiller for meget iPad. Det er dog ikke kun hjemme hos Alf og Bjørn, at den er gal. Det er, som om solen aldrig går ned, og det er også alt for varmt. Så de to drenge beslutter sig for at løse mysteriet og finde Ole Lukøje."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatter Sophie Souid]

Jagten på Ole Lukøje er anden bog i serien om Alf og Bjørn redder verden, hvor første bog var Død over Tandfeen, og hvis du endnu ikke har læst den højt for dine børn (eller bare for dig selv), så er det bare med at komme i gang.

Siden sidst har Alf og Bjørn fået en lillesøster, og det har i den grad vendt op og ned på den lille familie. Der er ingen der rigtig kan sove mere og da slet ikke lillesøster, samtidig med at det føles som om at solen aldrig rigtig går ned. Derudover har Alf og Bjørns forældre aflyst sommerferien, fordi de simpelthen er for trætte. Alf og Bjørn skal derfor holde sommerferie hos deres overbo Ingeborg, og det er de ikke helt tilfredse med. Bjørn er overbevist om at Ole Lukøje har set sig sur på familien, og at det er derfor at ingen af dem kan sove. Snart sætter brødrene jagten ind på Ole Lukøje, så de kan komme til at sove igen.

Hvor var det skønt at være tilbage i Alf og Bjørns sjove og underholdende univers. De to brødre er simpelthen så herlige et bekendtskab. Jeg kunne rigtig godt lide at brødrenes indbyrdes rolle skiftede undervejs i fortællingen, og det derfor var lillebror Alf der skulle redde storebror Bjørn i denne omgang. Det gør deres forhold mere troværdig og spændende at følge med i.
Nu har de så også fået en lillesøster, som var med på eventyret, så jeg er spændt på hvilken rolle hun kommer til at spille i de næste par bøger.

Sophie Souid har skrevet en meget veloplagt og humorist historie om søskendekærlighed. Der er eventyr for alle pengene, og plottet er spændende og så godt skruet sammen, at man ikke slipper bogen før den sidste side er læst.
Jeg synes også, at det er fedt at forfatteren tager fat i kendte børneskikkelser såsom Tandfeen, Ole Lukøje og Natravnen (og selveste Julemanden i den tredje bog), og giver dem et lille twist og derved gør de kendte karakterer til sine egne.
Maria Buchmann har igen været fremme med pennen og har lavet nogle virkelig fine og skønne illustrationer, der understøtter romanens handling noget så godt.

Serien om brødrene Alf og Bjørn er både oplagt som højtlæsning for hele familien, men bestemt også som selvlæsning. Mangler du en sjov og underholdende fortælling for hele familien så slå straks kløerne i Jagten på Ole Lukøje, for så er du og din familie garanteret et godt grin.


4/5 stjerner

Titel: Jagten på Ole Lukøje
Forfatter: Sophie Souid // Ilustrationer: Maria Buchmann
Serie: Alf og Bjørn redder verden #2
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 8. maj 2019
ISBN: 9788702280128
Sideantal: 144

Ingen kommentarer:

Send en kommentar