Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 21. februar 2019

Død over Tandfeen af Sophie Souid

"'Ej, hvor er det tarveligt,' græd Alf og viste en rusten tokrone frem i håndfladen. 'Min fortand var så fin og hvid! Hvorfor gav Tandfeen mig så kun en tokrone?' 'Det er et godt spørgsmål, Alf,' svarede Bjørn og sank ned på sengen ved siden af sin lillebror. 'Men der er ingen, der skal snyde min lillebror - og slet ikke Tandfeen!'
Sådan starter Alf og Bjørns mission: at finde Tandfeen og afkræve hende et svar. Men det skal blive langt sværere, end de tror - og da de endelig finder Tandfeen, viser det sig, at hun har fundet en fed fidus, så hun kan tjene styrtende på børns tænder. Og hun har ikke i sinde at overgive sig så let..."


Bogen Død over Tandfeen er, foruden den fede titel, første bind i serien om Alf og Bjørn redder verden. Den er Sophie Souids debut og illustreret af Maria Buchmann
"Det var Alfs første rokketand. Han havde rokket og revet og til sidst flået i den stakkels tand. For at hjælpe processen lidt på vej, altså. Og selv med blødende gummer og ømt tandkød strålede Alf som en julestjerne i december og drejede beundrende tanden mellem fingrene. For Alf ville bare passe ind og og ligne de andre fra Ringvejens Lilleskole. Men det gjorde Alf ikke. Ingen af delene faktisk."
 Alf har endelig fået sin første rokketand og har lagt hans flotte fortand under puden, så den er klar til Tandfeens besøg. Men Tandfeen snyder Alf, for han får nemlig kun 2 kr. for den og den er helt klart 20 kr. værd. Og han kan jo heller ikke vise en sølle 2 kr. frem for klassen, når han skulle have haft 20 kr. Storebror Bjørn vil ikke finde sig at lillebroren blive snydt. Hans retfærdighedsfølelse er nemlig meget stor. Så Alf og Bjørn beslutter sig for at finde Tandfeen og få de 20 kr. som hun skylder Alf. Men hvordan finder man lige Tandfeen, når det nu kun er børn, der tror på hende?

Jeg hørte første gang om Død over Tandfeen, da jeg var til en forlagsdag igennem mit arbejde. Her havde Gyldendal inviteret Sophie Souid og hun fortalt meget levende og humoristisk om bogen og læste også fra den. Så jeg var selvfølgelig nødt til at læse den. Og jeg var solgt fra starten af.

Jeg var fuldstændig vild med de to brødre Alf og Bjørn. Det er tydeligt at de elsker hinanden og at Bjørn vil gøre alt for at hjælpe sin bror med at opnå retfærdighed. Bjørn har nemlig lidt af et heltekompleks ifølge Alf og det han har fået ved at læse for mange fantasy bøger. Alf og Bjørn er et virkelig godt makkerpar, der finder på mange skøre påfund i deres jagt efter Tandfeen.
Tandfeen er også en karakter for sig selv. Jeg vil ikke sige hvad hun bruger børnenes tænder til, men det er altså en virkelig sjov idé.

Sophie Souid har skrevet en mega sjov, spændende velskrevet historie, der egner sig godt til både højtlæsning og selvlæsning. Maria Buchmanns illustrationer er fulde af stemning og indkapsler Alf og Bjørns vanvittige eventyr helt perfekt og det hele går op i en højere enhed.

Jeg vil anbefale Død over Tandfeen til alle børn, der enten har eller har haft rokketænder samt deres forældre. Man kommer i hvert fald til at se på Tandfeen med andre øjne efter endt læsning.
Jeg glæder mig i hvert fald meget til at læse næste bind om Alf og Bjørns eventyr. Jeg er sikker på at det nok skal blive en vild omgang.


4/5 stjerner

Titel: Død over Tandfeen
Forfatter: Sophie Souid / Illustrationer: Maria Buchmann
Serie: Alf & Bjørn redder verden 1
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2018
ISBN: 9788702262995
Sideantal: 108

Ingen kommentarer:

Send en kommentar