Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 12. december 2023

Tabu af Steen Langstrup

"Jul under Caribiens svajende palmer, burde være en oplagt mulighed for familien at finde sammen igen. Eller det forestillede Jeanette sig, da hun inviterede sine to voksne børn til at komme og se den nyerhvervede private ø. Men et stormvarsel truer idyllen, allerede samme dag gæsterne ankommer, og snart må de også se i øjnene, at de ikke er alene på øen. Samtidig har Jeanette nok at gøre med at håndtere, at hun er mere end almindeligt tiltrukket af sin datters nye kæreste Adam. Det bliver alt andet end den jul, hun drømte om."


Klavs er en rig forretningsmand, der har købt en privat ø i Caribien. Hans kone, Jeanette, har planlagt at de skal holde en hyggelig jul/juleferie sammen med deres voksne børn, Birk og Ulrikke, og Ulrikkes nye kæreste, Adam. Familieidyllen er dog svært at stable på benene, da flere af familiemedlemmerne bærer på hemmeligheder, som truer julehyggen. Da en voldsom tropisk storm rammer, bliver paradisøen til et isoleret mareridt, da det viser sig at en morder er løs på øen.

Steen Langstrup forstår at skabe en fortættet stemning. Det er tydeligt at mærke at familiemedlemmerne gemmer sig bag en poleret facade, og at flere af familiemedlemmerne ikke rigtig kan lide hinanden. Det kommer især til udtryk mellem Klavs og Birk, for Birk er ikke den søn, som Klavs gerne vil have. Men selv Jeanette, der er så opsat på at holde en hyggelig dansk jul, får et lidt for godt øje til datterens nyeste kæreste. Karakterportrætterne af familien er fine, men måske ikke særlige sympatiske. Jeg synes dog, at det virker lidt underligt, at efter der sker et mord, bekymrer de sig mest om julemad og gaveindpakning i stedet for at der er en morder løs på den isolerede ø. Det er faktisk nok mit største problem med bogen, at de reagerer som de gør på nyheden om mordet. Det virker lidt for urealistisk, eller så lever rige mennesker måske i en helt anden dimension end os andre. 
Jeg synes også at nogle af de valg som Jeanette tager, især til sidst, virker lidt vilde, eller jeg kunne i hvert fald ikke helt forstå dem.

Romanens kapitler er korte, skrivestilen er let og flydende og spændingen er støt stigende. Det var spændende at følge, hvordan karakterne lige så langsomt faldt fra hinanden, men jeg kunne måske godt have tænkt, at det havde været lidt mere merkant. Men ellers var jeg godt underholdt, og jeg kunne rigtig godt lide stemningen, den langsomt opbyggende uhygge, det psykologiske aspekt og familieidyllen, der krakelerede på flere planer.


4/5 stjerner

Titel: Tabu
Forfatter: Steen Langstrup
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: 2 feet Entertainment
Udgivet: 11. november 2019
ISBN: 9788779941649
Sideantal: 278

Ingen kommentarer:

Send en kommentar