Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 23. april 2024

I skyggen af Udgårdsø af C.C. Thybro

"'Det er en alment kendt sandhed på Udgårdsø, at alle forsvinder før eller siden, og at ingen vil lede efter dig eller gøre noget, når det sker. Tværtimod.'
Da en gruppe unge, amerikanske turister på spøgelsesjagt forsvinder på en lille ø i Kattegat, bliver Adam Winther – en mand, der efter sigende kan finde alt – sat på sagen. Men det eneste, han finder, er et tabt kamera med en grynet optagelse.
Rosemarie Udgaard har altid drømt om at komme væk, men inden hun rejser, vil hun til bunds i mysteriet om øens forsvundne. Der er bare det problem, at ingen tør bryde tavsheden.
Mosemanden tager nemlig efter sigende dem, der stiller for mange spørgsmål, og gennem årene er øboerne blevet gode til at ignorere mørket, der har fortættet sig og ligger som tæt tåge om øen.
Omstændighederne får det umage par til at slå sig sammen om at løse mysteriet, men for hvert skridt, de kommer tættere på sandheden, træder skyggerne dem i hælene, og det bliver mere og mere usikkert, om de nogensinde vil komme af øen i live."


Udgårdsø har altid været noget særligt. Det er en lille isoleret ø, som man sejler til fra København. Der forsvinder en del mennesker fra øen, især børn, men ingen og slet ikke øens indbyggere vil tale om det. Da en gruppe unge amerikaner forsvinder fra en spøgelsesjagt i et forladt indkøbscenter, bliver Adam Winther modvilligt inddraget. Han har en særlig evne, der gør at han kan finde alt, men dette bliver ikke en nem opgave for ham. For både indbyggerne og øen selv virker til at modarbejde ham. Heldigvis får han hjælp af Rosemarie Udgaard, hvis mor tilhører eliten på øen, som byens borgmester og avisejer.

Selve historien springer i tid, der består af flere forskellige fortidsspor samt et nutidsspor. Det er dejligt for læsningen og forståelsen at hvert spring er markeret med en dato, ellers kunne det hurtigt blive lidt forvirrende. Opbygningen af historien fungerer også godt. Stemningen og atmosfæren er eminent beskrevet. Man kan næsten fornemme tågen krybe ud af siderne. Jeg blev virkelig forført af den atmosfære, som forfatteren har skabt. 
Min eneste anke er, at jeg synes at historien var lidt for lang visse steder. Hvis der havde været cuttet en smule af, havde stemningen været endnu fortættende, hvilket jeg nok havde foretrukket.

Karakterbeskrivelserne er ligeledes fine. Vi følger forholdsvist mest Adam, Rosemarie samt øens sladdertante, Runa. Der er dog mange flere karakterer med i bogen, og de har større eller mindre roller i historien. Der er et persongalleri i starten af bogen, hvilket jeg godt kunne lide, og som jeg brugte til at holde styr på de forskellige karakterer i begyndelsen af bogen. Jeg synes dog, at det var lidt mærkeligt at Adam ikke havde sin egen beskrivelse, da han klart er en af hovedpersonerne. Jeg ved ikke lige, hvorfor han var udeladt.

Jeg var rigtig godt underholdt af I skyggen af Udgårdsø. Jeg synes at det var et interessant univers, som forfatteren har skabt, spændingen og uhyggen var i top, og jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i serien.


3,5/5 stjerner

Titel: I skyggen af Udgårdsø
Forfatter: C.C. Thybro
Serie: Skyggeaksens kald #1
Sprog: dansk
Forlag: Read.Die.Repeat
Udgivet: 13. november 2023
ISBN: 9788794271189 
Sideantal: 600

Ingen kommentarer:

Send en kommentar