Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 30. april 2024

Håb af Eva Munk

"Der må være nogen, der kender mig bedre end Thilde. Nogen, der forstår mig mere. Ser mig for den, jeg er. Hovedrollen i min egen film. Ikke den kedelige birolle, der går i ét med væggens skygger.

Juliane snakker ikke mere med sin bedsteveninde. Hun er ked af det i skolen og føler sig usynlig. Det eneste, der holder hende oppe, er at synge. En dag starter Juliane til kor, hvor hun møder Cecilia. Her opdager hun, at det måske ikke er så svært at være den, man virkelig er. Hvis bare man får lidt hjælp..."


○ Genlyd ○ Rodløs 

[Bogen er et anmeldereksemplar fra Straarup & Co]

Håb er tredje bog i serien Ingen som os. Bøgerne kan dog læses uafhængig af hinanden, hvis man skulle ønske det, da hovedpersonerne skifter fra bog til bog.

Juliane føler sig ensom blandt pigerne i 7. klasse. Hun føler ikke, at hun passer ind, og hun snakker heller ikke længere med bedsteveninden, Thilde. 
Julianes mor opfordrer hende til at begynde til kor, da hun elsker at synge, og at hun derigennem måske kan møde andre med samme interesse og danne nye venskaber. De tidligere hovedpersoner, Cecilia og Barbara dukker også op i løbet af historien.

Håb tager fat i mange af de samme temaer, som de to tidligere bøger, heriblandt ensomhed, identitet og venskaber. Forfatteren formår som altid at få disse temaer fint beskrevet og belyst.
Sproget er ligesom de to forrige bøger holdt i en frisk og nutidig tone, som er letlæst og tilgængelig, og Emilia Rubæk har igen illustreret bogen med stor succes.

Bogen henvender sig til tweens, som gerne vil læse om ensomhed, skole, veninder og interesser. 


3,5/5 stjerner

Titel: Håb
Forfatter: Eva Munk // Illustrator: Emilia Rubæk
Serie: Ingen som os #3
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co
Udgivet: 2022
ISBN: 9788775497935
Sideantal: 104

Ingen kommentarer:

Send en kommentar