Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 4. juni 2024

The House in the Cerulean Sea af T.J. Klune

"Linus Baker is a by-the-book case worker in the Department in Charge of Magical Youth. He's tasked with determining whether six dangerous magical children are likely to bring about the end of the world.

Arthur Parnassus is the master of the orphanage. He would do anything to keep the children safe, even if it means the world will burn. And his secrets will come to light."


Linus Baker er en temmelig grå og anonym mand, som går meget op i sit arbejde, men derudover har han ikke særlig meget andet end sin kat eller de plader, han hører hver aften efter arbejde. Han arbejder som sagsbehandler for det statslige Department in Charge of Magical Youth. Staten ønsker at alle magiske væsner skal lade sig registrere og driver en lang række børnehjem i hele landet. Linus' arbejde er, at tjekke om børnene har det godt på disse plejehjem. En dag får han til opgave at aflægge et hemmelighedsstemplet kontrolbesøg på et fjerntliggende børnehjem, som huser en flok ekstremt farlige børn, som har evner udover det sædvanlige. Det bliver en opgave, han umulig kunne have forbedret sig på.

Jeg har hørt meget godt om The House in the Cerulean Sea, så jeg havde både høje forventninger og var meget spændt, da jeg begyndte på den. Og jeg blev ikke snydt!

T.J. Klune har en fantastisk skrivestil, som fanger mig fuldstændig. Den er smuk og inddragende. Jeg elsker især de dialoger han skaber mellem karakterne. De er skarpe, rørende, direkte, humoristiske, hjerteskærende, sarkastiske og alt derimellem. De er medvirkende til at karakterne fremstår så levende som de gør. 

Karakterne er også en herlig sammensat flok, og det er skønt at se, hvordan de finder både dem selv og hinanden i løbet af fortællingen. Jeg havde flere favoritter iblandt dem.
Det eneste minus ved karakterbeskrivelserne var alle kommentarerne omkring Linus' krop. Der var ingen grund til at rette læserens opmærksomhed hen på hans kroptype med jævne mellemrum, og jeg brød mig ikke om det.

Romanen har fokus på det at være anderledes, og at blive frygtet og udstødt, blot fordi man er anderledes. Der er også en underlæggende kritik af, hvordan samfundet behandler dem, som de synes ikke passer ind. Men det er også en fortælling om venskab, kærlighed, om at finde sig selv og ens plads i livet, samt at skabe sin egen familie.

The House in the Cerulean Sea er en hjertegribende og charmerende fortælling, som nok skal røre en hjertestreng eller to. Det skete i hvert fald for mig, og jeg kan varmt anbefale romanen.


5/5 stjerner

Titel: The House in the Cerulean Sea
Forfatter: T.J. Klune
Serie: Cerulean Chronicles #1
Sprog: engelsk 
Forlag: Tor Books
Udgivet: 17. marts 2020
ISBN: 9781250217288
Sideantal: 396

Ingen kommentarer:

Send en kommentar