Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 14. juli 2016

Kærlighedsfrugt af A. Silvestri

"Ud af mørket voksede mennesket og gjorde sig til herre over verden. Hvorend det gik, undertrykte det, dræbte det, hånede det og grinede det. Dog er menneskets største forbrydelse at det glemte. At verden engang havde indeholdt mere end villaveje og lejligheder. At der var en tid, hvor mennesket ikke turde gå i mørket, fordi det ikke var deres. At døden kun er en dørtærskel, ikke et bundløst fald. Mennesket glemte og glemsomheden formede verden. Men alt der glemmes vil gerne huskes. Og mennesket er begyndt at erindre igen.
Fjorten rædsler på rad.
Markus, der manglede sin døde undulat, husker.
Andrea, der har givet sit hjerte bort, husker.
Christian, der har de vildeste hovedpiner, husker.
Angelique, der kan tage de højeste toner, husker.
Oliver, der løber det bedste han har lært, husker.
Manden i kælder i laden på landet husker.
Jeg husker. Og du vil også huske."


Som A. Silvestri skriver i forordet er gys og horror bestemt ikke kun for børn og unge, men i lige så stor eller måske større grad også for voksne. Men i Danmark bliver horror og gys netop set som en genre, der er for børn, og det synes jeg er en stor skam. Jeg elsker gys og horror og har læst genren siden jeg var barn, og jeg kan bare ikke få nok. Jeg elsker at skræmme mig selv, og det gør jeg bedst ved hjælp af en uhyggelig bog eller film. Og derfor synes jeg også at horror fortjener langt større opmærksomhed end det på nuværende tidspunkt får. Men heldigvis bliver der udgivet virkelig gode horrorromaner -noveller for voksne i disse år. Og her er Kærlighedsfrugt at finde blandt dem.

Kærlighedsfrugt er en samling bestående af 14 noveller. De går fra de lette gys til gruopvækkende horror. Hvornår skiftet mellem gys og horror sker er, ifølge forfatteren selv, omkring novelle nr. 6. Jeg vil ikke beskrive de enkle noveller i detaljer, men der er noget for enhver smag. Der som sagt de lette gys til dem med svage hjerter, der godt kan klare en enkel kuldegysning eller to, og så er der den grumme horror der findes i mange forskellige afskygninger, og som kan få ens hjerte til at banke lidt hurtigere og skygger til at antage de mærkeligste former.
Jeg kan virkelig godt lide A. Silvestris skrivestil. Han kan bare noget med ord og det fanger mig, og får mig til at læse mere.

Som en bonus har A. Silvestri skrevet et blogindlæg om de forskellige noveller i Kærlighedsfrugt. Jeg elsker når forfattere gør det. Det giver et lille indblik ind i forfatterens verdenen, og nogle gange kommer inspirationen fra de sjoveste steder. Stephen King er også en forfatter der skriver en lille tekst til næsten hver novelle, han har skrevet, og det var her jeg første gang fik et lille indblik i forfatterens verden, og jeg har siden altid hungret efter mere viden.

Kærlighedsfrugt er nok den bedste novellesamlinger jeg indtil videre har læst i år, og det er nok en af de bedste horror novellesamlinger jeg nogensinde har læst. Så hvis du er til horror skal du kaste et blik på A. Silvestris Kærlighedsfrugt. For kærligheden til horror kan man tydelig mærke.


4,5
/5 stjerner

Kærlighedsfrugt - 14 rædsler af A. Silvestri
Forlag: Kandor
Udgivet: 2015
ISBN13: 9788791589423
362 sider

2 kommentarer:

  1. Dejligt at læse din anmeldelse, og ikke mindst af denne bog :) Hver gang jeg læser noget af Silvestri, undrer det mig at der ikke er flere der læser ham. Jeg kunne især godt li' titelnovellen og novellen En tragedie, men de er alle sammen værd at læse :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Jeg forsøger at sprede dansk genrelitteratur både her og i mit arbejde, så der er flere der kan nyde den gode litteratur :) Alle novellerne er bestemt værd at læse, og jeg har svært ved at vælge favoritter :)

      Slet