Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 7. juli 2016

Ada Goth og musens genfærd af Chris Riddell

"Mød Ada Goth. Hun bor på Gysgruelig Gods med sin far, grev Goth, masser af tjenestefolk og mindst et halvt dusin genfærd, men hun har ingen venner, som hun kan udforske det gigantiske, gådefulde gods med. Men pludselig en nat ændrer alt sig, da Ada møder genfærdsmusen Ishmael. Sammen sætter de sig for at løse de mange små mysterier, der finder sted på Gysgruelig Gods, og de oplever en hel del mere, end de regnede med..."

Ada Goth er en til tider ensom pige, der bor på et stort gods med sin far, der er af den opfattelse af børn skal høres og ikke ses. Derfor er Ada nødt til at bevæge sig rundt i store trampestøvler, så faren altid bliver advaret om hvor Ada er, så han kan nå at komme væk. Adas mor døde ved en frygtelig ulykke, da Ada var lille og da Ada ligner hende ganske meget er det grunden til at Adas far er lidt mærkelig overfor Ada. Men Ada får heldigvis nogle gode venner, heriblandt to specielle søskende, og genfærdet af en mus, som Ada forsøger at hjælpe videre til det næste liv.

Ada Goth og musens genfærd er en finurlig lille fortælling med skæve og sjove personligheder. Jeg kunne virkelig godt lide den vampyrguvernanten, som forsøger at hjælp Ada og hendes venner.
Den gotiske stemning er også ganske godt gennemført. Man får følelsen af at man sammen med Ada bevæger sig rundt i et kæmpestort gammelt gods med mange krummelurer, gemmesteder og ikke mindst hemmeligheder. Områderne omkring godset rummer også både skønhed og farer.

Jeg elsker Chris Riddells streg. Den er simpelthen så detaljeret og stemningsfuld. Og skrive spændende historier, det kan han også. Den er en tegnestil, som man kan fortabe sig i, og hvor der altid er små finesser og aspekter, som man kan forundre sig over.
Nu har jeg altid været en stor fan af serien En historie fra Kanten, som Chris Riddell lavede sammen med Paul Stewart (og som jeg bestem regner med at jeg skal genlæse i den nærmeste fremtid). Ada Goth og musens genfærd når ikke helt på højde med En historie fra Kanten, men den er stadig virkelig god.

Det var spændende at læse Adas første eventyr og jeg skal bestemt læse videre i serien på et tidspunkt.

3,5/5 stjerner

Ada Goth og musens genfærd (Goth Girl #1) af Chris Riddell / Originaltitel: Goth Girl and the Ghost of a Mouse
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Turbine
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2013
ISBN13: 9788740607369
227 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar