Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 16. juli 2016

Anbefaling #2 - Lumberjanes af Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters & Brooke A. Allen


Velkommen til Miss Qiunzilla Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet's camp for hard-core lady-types. Det er en sommercamp for piger, der kalder sig selv for Lumberjanes.


Ved første øjekast ligner det jo til forveksling en helt almindelig spejderlejer for piger. Vi følger de fem seje veninder Jo, April, Mal, Molly og Ripley. De er på lejr for at more sig og ikke mindst opnå ret mærkelige spejdermærker. Men hvis de troede at de skulle have en fredelig sommer tog de fejl. Sære ting begynder at ske omkring de fem piger. Mystiske væsner, som ræve med tre øjne og kæmpe søslanger, dukker op når pigerne mindst venter det, og som de er nødt til at bekæmpe. En anden vigtig opgave de har er, at skjule sandheden om de sære væsner for deres hytte/spejderleder Jen, som bestemt ikke er glad for at pigerne sniger sig ud midt om natten og ikke mindst holder noget skjult for hende.


Der er indtil videre kommet tre bind i serien, og jeg læste dem alle tre på en weekend. Jeg synes, at de er virkelig sjove og nærmest lidt eventyragtig, idet pigerne skal løse forskellige gåder og ikke mindst bekæmpe mytologiske skabninger. Men det er ikke kun deres eventyr jeg fandt interessant, men i høj også venskabet imellem de fem piger, deres forskelligheder og ligheder. De udgør virkelig en sjov og skæv gruppe, og har hver deres styrker og svagheder, der bidrager til deres venskab.


Hvis jeg skal sige et par ord om tegnestilen er den meget udtryksfuld og farverig. Jeg kunne i hvert fald rigtig godt lide den. Jeg synes også at den passer godt til den verden som Noelle Stevenson og de andre har skabt.


Hvis man kan lide graphic novels er Lumberjanes et godt bud på den næste graphic novel serie, man kan kaste sig over. Jeg glæder mig i hvert fald til de næste bind udkommer, så jeg kan læse mere om deres skøre eventyr og venskab.
Og vigtigst af alt, så er der dinosaurer med, og jeg elsker dinosaurer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar