Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 30. juli 2016

De sorte symboler af Nick Clausen

"Da Jennie og hendes lillebror kommer på ferie hos deres sære mormor i en lille landsby, sker der underlige ting med vejret, dyrene og beboerne. og snart også med Jennie og hendes bror."

De to søskende Jennie og Markus er på en noget ufrivillig ferie hos deres mormor, som er endnu mere ufrivillig ved at have dem hos sig. Jennie opdager snart at der sker mystiske ting i den lille landsby og at mormoren opfører sig besynderligt.

Jeg har altid været interesseret i at læse hekse, både skøn- og faglitteratur, og jeg har endda skrevet en historieopgave om hekse i Danmark i gymnasiet. Så derfor sluger jeg også de fleste bøger jeg kan finde om emnet. Det samme gør sig gældende med De sorte symboler, som jeg oprindeligt læste for et par år siden, men som jeg besluttede mig for at genlæse i min sommerferie, da jeg havde brug for noget let underholdning.

Og det er lige hvad De sorte symboler er. Den er letlæst, atmosfæren bygges godt op, historien er interessant, og den indeholder også nogle faktuelle facts om hekse, som jeg synes er med til at underbygge historien på en glimerende måde.

Vi følger Jennie, og det er ganske fint at følge hendes opdagelse af at alt ikke er helt som det skal være. Den utilnærmelige mormor med den mærkelige opførelse er også godt beskrevet, og er med til at give romanen et skær af krybende angst. Dog ville jeg gerne have set lidt mere til lillebroren Markus, samt historiens skurk, så historien fik lidt flere lag.

Der er også en reference til en af Nick Clausens tidligere bøger. Jeg elsker når forfattere efterlader referencer til deres egne bøger eller andre forfatters i deres værker. Jeg synes at der er rigtig sjovt at støde på dem under læsningen. Det skaber en særlig forbindelse mellem læser og forfatter.

De sorte symboler er rigtig god til målgruppen, som er de lidt ældre børn og teenagere. Den er stemningsfuld, har en spændende historie, og en ganske creepy scene.


3,5/5 stjerner

De sorte symboler af Nick Clausen
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2011
ISBN: 9788758809700
186 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar