Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 10. november 2016

Er du okay, Marie? af Anika Eibe

"Jeg ville ønske at jeg var død.
Virkelig død. Forsvundet. Væk fra jordens overflade.
Død og begravet så de eneste jeg behøvede at se i øjnene var ormene.
Fuck! Fuck! FUCK!
Marie er blevet mobbet i årevis, men da hun starter i 9. klasse efter sommerferien er det som om noget er forandret. Drengene begynder at lægge mærke til hende, og hun går fra at være et mobbeoffer til at være én drengene gerne vil være sammen med...
Men hvad hvis hun siger nej? Bliver alt så som før?"
Marie har altid været klassen taber, hun har dog også fået navnet Tabermarie. Sammen med Nanna, der har lidt ekstra på sidebenene, men som altid er venlig og smilende, forsøger hun at stå imod klassekammeraternes mobning. Mobningen er så slem at Marie flere gange er vågnet op med så ondt i maven at hun ikke har kunnet være nogle steder. Men så efter en sommerferie har alt ændret sig. Marie har fået bryster og drengene begynder at lægge mærke til hende. Fra at være out er hun pludselig in, men holder det?

Jeg synes Marie og hendes følelser er virkelig godt skruet sammen og ikke mindst godt beskrevet. Jeg levede mig ind i dem det meste af tiden, og Marie var en meget troværdig person i hendes "jagt" på at blive en af de populære. Der var dog øjeblikke, hvor jeg slet ikke kunne lide de valg hun foretog. Nogle af dem var ganske enkel frygtelige, og jeg havde lyst til at råbe det til hende (det havde nok ikke virket, men jeg var villig til at gøre et forsøg).
Marie var for hurtig til at stole på nogle af de mennesker der tidligere havde mobbet hende efter min mening. Jeg synes, hun skulle have været mere skeptisk over for deres motiver - det ville have klædt hende bedre og været meget mere troværdigt efter år som mobbeoffer. For selv om noget kan ændre sig på en sommer, så er det sjældent at det er alt der har ændret sig. Som Marie jo også finder ud af. Men jeg kan godt forstå hende. Hun vil så gerne væk fra rollen som mobbeoffer, at hun vil gøre næsten alt for at få den onde havenisse i maven til at forsvinde.

Jeg savnede dog en ordentlig afslutning på Er du okay, Marie?. Romanen endte meget brat, nærmest som om nogle kapitler var blevet cuttet af i processen (eller sådan følte jeg det i hvert fald). Jeg har intet imod åbne slutninger, men den her var simpelthen for åben efter min smag. Jeg følte mig en smule snydt, og jeg havde mange spørgsmål, som jeg gerne ville have svar på.
Er du okay, Marie? er en bog der er meget hurtigt læst. Jeg tror, jeg læste den på knap 1½ time, siderne fløj bare fordi, for den var meget fængende. Men jeg manglede noget uddybning nogle steder. Jeg synes at nogle af karakterne var lidt for stereotype i deres beskrivelser, og jeg ville gerne have set at de fik lidt mere spillerum, så deres karaktere kunne blive lidt mere troværdige.

Er du okay, Marie? er en super relevant bog om venskab, mobning og bare det at være ung i en verden, hvor man bliver bedømt på alt hvad man laver, hvad man tænker og ikke mindst hvordan man ser ud. Hvis jeg havde læst den som teenager, havde jeg været helt oppe at ringe over den, for den er bare så super relevant. Kan klart anbefales.

3,5/5 stjerner

Er du okay, Marie? af Anika Eibe
Forlag: Tellerup
Udgivet 2016
ISBN: 9788758820354
181 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar