Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 15. november 2016

Anbefaling #3 - The Strain af David Lapham, Mike Huddleston & Dan Jackson

De seks bind i graphic novels serien The Strain er baseret på Guillermo del Toro & Chuck Hogans trilogi af samme navn.Og som citatet ovenover antyder handler den - blandt meget andet - om vampyrer. Og jeg elsker vampyrer. Og næsten alle former for vampyrer. Både de smukke udødelige og dem der er i den helt anden grøft, de klamme og sygdomsbefængte. Og del Toro og Hogans vampyrer hører bestemt til den sidste kategori.

Det starter ganske stille op med at CDC (Centers for Disease Control and Prevention) for et opkald om et fly i lufthaven, som man ikke har haft kontakt med siden det landede. Så CDC med Dr. Ephraim "Eph" Goodweather og Dr. Nora Martinez i spidsen går ombord på flyet for at undersøge sagen nærmere. De finder alle passagerer på nær fire døde. Men de døde forbliver ikke døde længe, og snart er der blodtørstige vampyrer på spil der både ønsker blod, men især ønsker at sprede deres sygdom og inficerer flere med vampyrvirussen.

Eph og Nora møder den ældre herre Abraham Setrakian, som ved en frygtelig masse om vampyrerne. For de nyfødte vampyrer arbejder ikke alene. De arbejder derimod for overvampyren The Master, som kontrollere dem, da de er hans yngel. Og Abraham har længe jagtet The Master. På vejen for Eph, Nora og Abraham flere alligerede, men det er en kamp mod tiden for der bliver hele tiden flere og flere vampyrer.

De seks bind er delt op således at to bind dækker én roman. Det synes jeg fungerer fint. For så for historien lov til at udfolde sig uden at blive enten langtrukken eller forhastet. Bind 1 og 2 dækker The Strain (på dansk; Blod), bind 3 og 4 dækker The Fall (på dansk; Mørke) og bind 5 og 6 dækker The Night Eternal (på dansk; Den evige nat). Det er nogle år siden jeg læste romantrilogien, så det er ikke alle detaljer jeg kan huske fra dem, men jeg synes at graphic novel serien følger romanernes handling meget godt. De er troværdige mod den oprindelige historie.

The Strain blander forskellige genrer, Den er både apokalyptisk (bind 1 & 2) og postapokalyptisk (bind 3, 4, 5 & 6). Den har meget stærke horrorelementer men blander også science fiction ind i historien, da vampyrerne bliver forklaret som en sygdom, der spredes via parasitter i form af hvide orme.


Som med alle graphic novels er det et spørgsmål om smag og præferencer om man kan lide tegnestilen. Jeg havde brug for lidt tilvending lige i starten, men jeg kunne fra start af virkelig godt lide den måde, de tegner vampyrerne på. For vampyrerne er virkelige klamme, og det passer bare så godt til præmissen om at her er vampyrisme en farlig sygdom, som man skal holde sig langt fra. Vampyrene mister også hår og andre genkendelige træk jo længere de er vampyrer. De er heller ikke indviderer mere, men derimod The Masters slaver, og lyder derfor hans mindste bud.
Serien er også pænt blodig. Så den er ikke for folk med sarte nerver.


Hvis man kan lide spændende og actionfyldte historier er The Strain (både som romantrilogi og graphic novel serie) et virkelig godt bud. Er man samtidig til horror og science fiction er det et match made in heaven (eller rettere sagt i helvede). For man kommer en tur til Helvede, når man læser denne historie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar