Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 30. november 2016

Vinterlæsning #1

Så nærmer vinteren sig med store skridt. Det er dog ikke meget sne vi har fået, hvor jeg bor, men det kan da nå at komme endnu :)
Jeg elsker når sneen falder lige så stille i store, bløde, kolde fnug. Jeg elsker den kuppel af tavshed sneen bringer, når man går ude i det. Og jeg elsker at sidde indenfor med et tæppe, en bog og se verden blive dækket af hvidt. Det giver mig lyst til at fordybe mig i en god bog. Og det giver også en god grund til at lave en tbr over de bøger jeg gerne vil læse i løbet af vinteren.

Jeg har udvalgt seks bøger, som jeg gerne vil læse i løbet af vintermånederne (december, januar og februar). Jeg læser flere end seks bøger om måneden, men dette er bøger jeg meget gerne vil have læst denne vinter. Jeg har også begrænset mig, fordi jeg er en lystlæser, og selvom jeg elsker at lave lister over bøger jeg gerne vil læse, er det ikke altid at jeg holder mig til dem. Men jeg vil arbejde hårdt på at blive bedre til at overholde mine lister.
  • The Hobbit af J.R.R. Tolkien. Jeg har to genlæsninger på denne liste, og dette er en af den. Jeg har ikke længere tal på, hvor mange gange jeg har læst The Hobbit, både på dansk og engelsk, men de sidste par gange har jeg læst den i juledagene. Og det sker i år ved jeg ikke, jeg har nemlig også en tbr over julelæsning, som jeg også gerne vil læse. Men The Hobbit skal helt klart læses i løbet af vinteren. Det er sådan et skønt fantasyeventyr.
  • Little Women af Louisa May Alcott. Jeg læste Little Women for omkring 2 år siden, og da den er en del af mit Well-Read Women projekt vil jeg gerne læse den igen. Jeg ved der er mange, der læser den omkring jul, fordi bogen starter med en julescene. Og jeg stater der, kommer an på hvor travle mine juledage bliver. Men det er i hvert fald en sød historie om fire unge piger, som jeg glæder mig til at genlæse (så også filmen fra et par dage siden, så det har bare givet mig endnu mere lyst til at læse bogen).
  • The Snow Queen and Other Winter Tales. Denne utrolige smukke bog indeholder mange forskellige vinterfortællinger fra flere steder rundt omkring i verden. Jeg kender mange af H. C. Andersens eventyr, men mange af de andre er nye for mig, så jeg glæder mig til at læse dem.
  • Winter: A Folio Anthology. Igen en særdeles smuk bog, der omhandler vinter. Bogen har digte samt uddrag fra romaner, breve m.m. der alle her vinter som omdrejningspunkt. Jeg har tidligere læst Autumn: A Folio Anthology, der med samme koncept tager udgangspunkt i efterår.
  • The Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas. Jeg har haft denne bog på flere forskellige læseliste, men har endnu ikke fået den læst. Jeg er nemlig lidt bange for mine egne forventninger til den. Jeg elskede den første bog i serien, A Court of Thorns and Roses, og jeg ved at mange andre elsker The Court of Mist and Fury, og jeg har bare fået bygget mine forventninger meget højt op, så jeg må få bragt dem en smule ned igen, for jeg vil virkelig gerne læse denne bog. 
  • Cinder af Marissa Meyer. Også en bog der (for) længe har stået ulæst hen på mine reoler. Nu må tiden snart være inde til at læse denne science fiction eventyrgenfortælling!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar