Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 31. januar 2017

De 10 bedste bøger i 2016

Jeg har længe tænkt over dette indlæg. For jeg har læst mange gode bøger i 2016, og at udvælge 10 bøger, som kunne noget mere end de andre gode bøger jeg har læst har været en svær proces. Nogle bøger gav sig selv for de var nærmest selvskrevet til denne liste, mens andre krævede lidt mere eftertænksomhed. Jeg har også tænkt længe over om jeg skulle prioritere bøgerne på denne liste fra bedst til allerbedst eller om de bare skulle stå i tilfældig rækkefølge. Til sidst besluttede jeg mig for at en prioriteret rækkefølge, og det var godt nok også svært, men den endte med at se sådan her ud:

#10: An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir. En fantasy roman med en meget interessant verdens opbygning og sammensætning. Den indeholder et ganske spændende koncept med velskrevne karaktere og er til tider ganske grusom i dens handling. Det var en page-tuner, der overraskede mig på den positive måde. (Anmeldelse her).

#9: The Rest of Us Just Live Here af Patrick Ness. Igen et meget interessant koncept, hvor man ikke følge de udvalgte teenagere, men derimod nogle ganske almindelig (på nær en kvartkattegud). Og ja jeg elskede kattene i denne bog, men også de to sideløbende historier med de udvalgte og de knap så udvalgte var virkelig fængende. (Anmeldelse kommer snart).

#8: Lagt på is af Elle Kennedy. Selvom jeg elskede Hannah og Garretts historie fra Aftalt spil, faldt jeg dog endnu hårdere for Logan og Graces fortælling. Den var så fyldt med romantik og humor tilsat sex og alvor, at det var meget svært ikke at holde af den. En hyggelig historie der nok skal sætte følelserne i kog. Jeg fik i hvert fald rørt lattermusklerne. (Anmeldelse kommer snart).

#7: Kærlighedsfrugt af A. Silvestri. Kærlighedsfrugt er nok en af de bedste horror novellesamlinger jeg nogensinde har læst. Jeg læste den faktisk hele to gange i 2016, så jeg var pænt opslugt af den. Den er kærlighed til horror i stor stil. (Anmeldelse her).

#6: Charm af Sarah Pinborough. En genfortælling af eventyret om Askepot. Jeg har en svaghed for eventyr og de mange genfortællinger, der bliver udgivet hvert år. Denne genfortælling er mere dyster og sexet end andre jeg har læst, og helt igennem fortryllende. Det jeg især elsker ved den er at Cinderella udvikler sig i denne fortælling. Hun lærer af sine fejl og finder samtidig ud af hvem hun i virkelighed er. Et sandt eventyr. (Anmeldelse kan findes her).

#5: Fool Moon af Jim Butcher. En af mine nye ynglingsserier, selv om jeg kun har læst de første to. Men jeg elskede dens humor, dens magi og Butchers utrolige fortællerevne. Jeg var nødt til at tvinge mig selv til at holde pause fra den en gang imellem eller ville jeg ikke få lavet noget som helst andet. (Anmeldelse kan læses her).

#4: Blackout af Mira Grant. Blacktout er sidste del af Newsflesh trilogien, og jeg havde meget svært ved at udvælge en af bøgerne for de er alle vældig gode og har hvert deres specielle træk. Grunden til at jeg valgte Blackout er fordi den giver slutningen på dette episke zombietrilogi, og fordi den holdt mig fanget til sidste side og mest af alt fik den mig til at ønske endnu mere - og nu er der også kommet flere fortællinger indenfor dette univers. (Anmeldelse kan læses her).

#3: Geminiderne af Nanna Foss. Anden del af Foss' Spektrum serie ramte lige i plet, og det var dejligt at følge Pi og vennerne i deres tidsrejse(kaos)eventyr. Nanna Foss skriver godt og jeg elsker alle hendes referencer og det research der ligger til grund for Spektrum serien. Og så havde Geminiderne en meget grum cliffhanger så jeg håber at Ursiderne snart kommer så jeg kan læse videre. (Anmeldelse kommer snart).

#2: Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten. Det her er den bedste danske begyndelse på en fantasytrilogi jeg længe har læst. Hold op hvor var den medrivende og spændende. En fængende historie med gode plottwist, interessante karakterer, og bare helt igennem neglebidende spænding. Tilsæt så et godt sprog, magi, mord og nordiske guder og så går man ikke helt galt i byen. (Anmeldelse kommer snart).

#1: A Court of Thorns and Roses af Sarah J. Maas. Den bog jeg begyndte 2016 med samt den bedste. Og selvom det nu er over et år siden jeg har læst den, lever jeg stadig med den og i den. Den har også gjort det svært for mig at begynde på efterfølgeren A Court of Mist and Fury, fordi folk siger at den er endnu bedre end ACOTAR. Så der derfor er jeg en smule bange for ACOMAF og mine egne forventninger, men nu kommer bind 3 snart, så jeg må se at komme i gang. (Anmeldelse kan læses her.)

Honourable mentions
- fordi jeg ikke kan lade være (i tilfældig rækkefølge):

Guilty Pleaures af Laurell K. Hamilton (genlæsning) ○ Touch of Power af Maria V. Snyder ● Deadline af Mira Grant ○ Poison af Sarah Pinborough (genlæsning) ● 172 Hours on the Moon af John Harstad ○ Lord of the Flies af William Golding ● Storm Front af Jim Butcher (genlæsning) ○ Anno Dracula af Kim Newman ● Som stjernerne står af Cora Carmack ○ One af Sarah Crossan ● Red Queen af Victoria Aveyard ○ Mig uden dig af Kelly Rimmer ● Stalker af Michella Rasmussen ○ The Fairy Godmother af Mercedes Lackey ● Er du okay, Marie? af Anika Eibe ○ Bad Girls Don't Die af Katie Alender ● Vejen til Panteon af Boris Hansen ○ Beauty af Sarah Pinborough ● Mareridt & Myrekryb 1 af Nick Clausen ○ Aftalt spil af Elle Kennedy ● Pride and Prejudice af Jane Austen (genlæsning) ○ Locke and Key af Joe Hill & Gabriel Rodriguez ● Madly Ever After af Skottie YoungFærgen af Mats StrandbergThe Crown af Kiera Cass ○ Black out af Kenneth Bøgh Andersen ● Matilda af Roald Dahl ○ Leoniderne af Nanna Foss (genlæsning) ● Mareridtsfabrikken og andre rædsler af John Kenn Mortensen ○ Den Faldne Djævel af Kenneth Bøgh Andersen ●

2 kommentarer:

  1. Enig i mange af dine valg :) 2016 var et godt læseår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det bestemt! Krydser fingre for at 2017 bliver mindst lige så godt :)

      Slet