Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 6. januar 2017

Litterære nytårsforsætter og læsemål for 2017

Et nyt år betyder nye forsætter, nye læsemål og nye udfordringer. Jeg ved ikke om jeg er ambitiøs nok, men på den anden side vil jeg heller ikke opstille mål, som jeg ved, at jeg ikke kommer til at fuldføre. Min læsning har altid været drevet af lyst frem for mål, så jeg er lidt ambivalent ved at opstille mål. På den anden side vil jeg gerne udfordre mig selv og ikke mindst min læsning. Jeg vil gerne rykke mig selv en smule ud af min comfort zone, når det gælder hvad jeg læser. Jeg vil gerne opdage nye ynglingsbøger og jeg vil gerne læse mine ulæste bøger. Og det er meget af det mine læsemål omhandler.

I 2017 vil jeg gerne:
  • Sætte min Goodreads Challenge til 150 bøger. Det var den også sidste år, og selvom jeg i et par år har læst flere end 150 bøger beholder jeg dette tal.
  • Prioritere mine egne bøger. Jeg har så mange ulæste skatte stående, så dem vil jeg fokusere på at få læst. Jeg vil derfor gerne læse mindst 120 af mine bøger. Det betyder derfor også at jeg vil begrænse mine lån på biblioteket. Jeg begyndte allerede at begrænse mine bibliotekslån i december sidste år, så jeg det skal jeg bare forsøge at blive ved med.
  • Læse 12 klassikere. Jeg læste en digtsamling om måneden i 2016, og det gik rigtig godt. Nu vil jeg så i stedet for kaste mig over klassikerne, hvad enten de er af ældre dato eller lidt mere moderne. Én klassiker om måneden skulle være til at overkomme, og jeg kan jo altid læse flere end en om måneden. Jeg vil stadig læse lyrik, nu bliver det bare på et mere løst basis.
  • Læse flere lange bøger. Jeg har en del bøger på 500+ sider, som jeg rigtig gerne vil læse, men de fleste gange når jeg skal læse en ny bog springer jeg over dem. Jeg vil gerne give mig selv den tid det tager til at fordybe mig i nogle af de længere romaner. Derfor vil jeg også løbende sætte fokus på dem og forhåbentlig få læst én hver måned.
  • Færdiglæse flere serier. Lidt lige som med mine klassikere og lange bøger, har jeg også mange serier stående, hvad enten det er duologier, trilogier eller længere serier, hvor jeg enten har læst én eller flere i. I år vil jeg derfor gerne færdiglæse flere serier eller komme up to date med de serier, hvor der stadig kommer nye kapitler til.
  • Prioritere min Well-Read Women udfordring. Jeg må simpelthen have større fokus på denne udfordring om at læse alle 50 bøger fra Well-Read Women. Jeg er stadig meget glad for udfordringen og jeg glæder mig til at få læst bøgerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar