Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 18. maj 2017

Prøven af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo

"Du kender Thor og Loke. Du er stødt på dem i sagaer, tegneserier og film, men hvem var de, før de blev voksne guder? Og hvorfor gik det så galt, hvorfor endte det med verdens undergang?
Følg med ind i en verden, hvor du møder aserne som unge. Følg med ind i en anden og mere rå tidsalder."


Jeg har læst mange fortællinger om de nordiske guder, men i de fleste af dem er guderne voksne eller gamle. I Prøven følger vi derimod Thor og Loke som unge guder (med alt hvad det indebærer), der skal prøves af i Gudeprøven for at se hvilket stof de er gjort af.
"Dagen for jeres Gudeprøve har længe været under opsejling. Mange mener, I er for unge, hvisker om jeres svaghed, taler om, at Heimdal burde være den første. Efter dagens optrin, kan der ikke længere være nogen tvivl. Enten er I parate, eller også er I ikke værdige. Hvis I ikke er værdige til det blod, der ruller i jeres årer, vil I for evigt være udelukket fra gudernes rige."
Så der er altså meget på spil for de to unge guder og bedstevenner. De må bevise deres værd som kommende guder eller forlade det eneste hjem de har kendt. Så der er intet at sige til at de går til prøven med krum hals, og de får da også rodet sig ind i en del problemer på vejen.

Jeg kunne rigtig godt lide at følge Thor og Loke som unge. De havde en herlig fandenivoldske attitude som passer godt til deres status som teenager og ikke mindst gudesønner. Samtidig har de også de karaktertræk man forbinder med deres navn. Thor er stærk og her et heftig temperament, mens Loke er mere tilbagetrukken og udspekuleret. Og så var deres venskab og relation til hinanden meget troværdigt beskrevet. Jeg fik virkelig fornemmelsen af at de står sammen i tykt og tyndt.
"Vi har en regel. Ingen pisser på os. Hvis nogen gør det, så går vi hele vejen.”
Men Prøven består ikke kun af fængende ord og sætninger, nej romanen er også krydret med nogle virkelig flotte og rå illustrationer. Dette tilføjer en ekstra dimension til fortællingen og gør den mere intens og stemningsfuld. Illustrationerne var virkelig interessante og meget dramatiske - det eneste jeg savnede var flere af vores hovedperson Thor og hans bedste ven Loke.

Prøven var en virkelig spændende læseoplevelse med et godt og flydende sprog, et medrivende plot og interessant karakterer. Jeg skal i hvert fald læse næste bind, når det udkommer for at finde ud af hvad Thor og Loke nu får rodet sig ud i.


4/5 stjerner

Prøven (Den barske sandhed om Thor + Loke #1) af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo
Forlag: Calibat
Udgivet: 2016
ISBN: 9788793281196
141 sider

2 kommentarer:

  1. Jeg er simpelthen så vild med den bog. :-) De dramatiske illustrationer passer perfekt til hele stemningen og historien. Jeg glæder mig meget til den næste.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er så god :) Vi må krydse fingre for at efterfølgeren snart kommer.

      Slet