Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 16. maj 2017

Tidevandet af Nick Clausen

"De lokale holder på en hemmelighed. Noget har hjemsøgt egnen i årevis. Noget dukker op, når mørket falder på. Noget kommer med tidevandet."


Fire gode venner, Janus, Richard, Sille og Max, har "lånt" Richards forældres sommerhus, hvor de er taget op for at feste og hygge. Det starter ud som en klassisk hyttetur, men snart begynder der at ske mærkelige ting og naboerne er vist heller ikke helt normale. Og med mørket og tidevandet er noget på vej mod det lille sommerhus og de festglade unge, og det kræver ganske særlig beskyttelse mod det som havet gemmer.

Tidevandet er Nick Clausens debut og den er et ganske vellykket teenagegys. Den er i år blevet genudgivet med ny forside og lækker hardback indpakning.
Clausen forstår at udnytte de små gys, og det er tydeligt at inspirationen er hentet fra gysets mestre som Stephen King og H.P. Lovecraft. Clausen forstår at udnytte genrens klicher og gør dem til sine egne på den gode måde. Uhyggen bygges langsomt op indtil vi kommer tæt på klimaks og så går det stærkt.
"Vi traskede tilbage. Sille havde en arm om nakken på mig. Jeg kunne fornemme hendes parfume under lugten af saltvand på hendes hud. "Hvad er det?" spurgte hun, da hun fik øje på det Max havde opdaget. "Det ligner.." begyndte Richard og gik i stå. "Jeg tror sgu det er et skelet," nikkede Max. "Jeg kan bare ikke gennemskue fra hvilket dyr." Aftegningen af en snoet rygsøjle og to parallelle rækker ribben kunne skimtes i sandet. Små, hvide knoglespidser stak op i luften."
Tidevandet er en rimelig klassisk fortælling om unge mennesker, der bare gerne vil feste og have det sjovt inden virkeligheden melder sin tilbagekomst. Vores hovedperson er Janus, en ganske fornuftig teenager på 17 år. Han er (selvfølgelig) forelsket i Sille, men er hun forelsket i ham? Det er det store spørgsmål indtil tidevandet begynder at søge op mod sommerhuset.

Skrifttypen er rimelig stor og da historien også er spædet op med sort/hvide illustrationer af Christian Guldager er Tidevandet en hurtiglæst lille sag (jeg valgte da også at læse den til Dewey's Read-A-Thon). Handlingen er også med at speede ens læsning op, for man vil meget gerne vide hvad der sker på næste side. Illustrationer er med til at bidrage til romanens stemning der bliver mere og mere trykkende og truende som historien skrider frem og vores hovedpersoner kommer op sporet af hvad det er der foregår.

Jeg vil anbefale Tidevandet til alle der elsker et let gys. Den er spændende og letlæst og får nok et nakkehår eller to til at rejse sig.


3/5 stjerner

Tidevandet af Nick Clausen
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet: 7 februar 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2009
ISBN: 9788793456228
152 sider

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Ingen kommentarer:

Send en kommentar