Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 4. januar 2018

Thors Hammer af Rick Riordan

"Magnus Chase afværgede Ragnarok ved at overinde Fenrisulven og Ildjætten - men nu er Thors hammer forsvundet. Igen. Tordenguden har en tvivlsom vane med at miste sit våben - den stærkeste kraft i de ni verdener. Og denne gang er hammeren ikke bare væk, den er faldet i fjendens hænder.
Hvis Magnus Chase og hans venner ikke skaffer den tilbage i en fart, vil menneskenes verden være forsvarsløs over for jætternes angreb. Ragnarok vil begynde, og de ni verdener vil brænde op. Kun én kan hjælpe dem med at få hammeren tilbage, men han er gudernes værste fjende. Loke. Og Loke gør ikke noget gratis..."


[Tak til Carlsen for anmeldereksemplar]

Thors Hammer er anden del om Magnus Chase og de nordiske guder. Første del er Kampen om Sommersværdet, og min anmeldelse af denne kan læses lige her.

Thors hammer er endnu en gang blevet væk og det er lidt af en katastrofe. Både fordi at Thor ikke kan følge med i alle sine serier, når han er på farten, og det gør ham temmelig gnaven, og fordi; skulle jætterne finde ud af det vil det se en kende sort ud for Asgård, da hammeren er en af deres mægtigste våben til at forsvare dem imod jætterne. 
Så Magnus Chase bliver atter en gang sendt på en ny hemmelig mission sammen med alle vennerne fra sidst, og endnu en gang bliver det en farefyldt færd, hvor de møder mange nye fjender og nogle nye venner. Loke lurer det meste af tiden i baggrund som den trickster gud han er, og Magnus og vennerne ved aldrig rigtig, hvor de har ham.

"Det var ligesom i de gode, gamle dage: Sammen marcherede vi ud i det ukendte, ledte efter fortryllede våben og risikerede en pineful død. Hvor havde jeg dog savnet mine venner!”

Ligesom i Kampen om Sommersværdet er der fart over felten i denne bog. Men det er på den gode måde. Jeg finder aldrig handlingen forjaget eller at man sidder med en følelse af at man er gået glip af noget, fordi der sker så meget. Jeg kan virkelig godt lide tempoet i fortællingen og ligesom med Kampen om Sommersværdet slugte jeg Thors Hammer på nærmest ingen tid, netop fordi den er så spændende at det er svært at læse langsomt. Dialogen og ikke mindst Magnus indre dialoger med sig selv, er igen fantastiske og fyldte med en ironisk humor, som jeg finder meget sjov. Det kan være en udfordring med humor, for vi griner ikke altid af det samme, og hvad den ene finder sjovt finder den anden måske kedeligt. Men jeg grinede mig hele vejen igennem Thors Hammer. Jeg kan virkelig godt lide at humoren er sprængfyldt med ironiske bemærkninger og sjove påfund, som demokratiske zombier og selvglade og småforelskede sværd.

"Jeg havde haft en lang dag, hvor jeg havde kæmpet mod demokratiske zombier og var blevet smidt ud af et fly og ned i Eliteheims rige forstæder og så videre. Det onde væsens pels (Brunnmigi) var overraskende lun og blød. Før jeg vidste af det, var jeg gledet ind i en knap så fredfyldt søvn. Seriøst, jeg aner ikke, om der findes en oldnordisk drømmegud, men hvis der gør, finder jeg hans hus og hakker hans Comfort Zone-madras i småstykker med en stridsøkse.”

Thors Hammer er fantastisk god underholdning, der blander de gamle nordiske guder ind i en verden, der ligner temmelig meget vores egen med internet, Netflix og Powerpoint præsentationer. Magnus Chase er stadig meget uheldig og bliver blandet ind i ting han helst ville have været forundt. Men han er trods alt en einherje, en af Valhals krigere og de må ikke ligge på den lade side, når det kommer til kamp eller mødet med en virkelig dårlig far, en talende fisk eller guder, som måske ikke helt træffer de bedste beslutninger.

”Der er det med guder, at man ikke rigtig kan stikke dem en dummeflad, når de er nogle fjolser. Så får man bare en dummeflad retur og bliver slået ihjel.”

Med slutningen på Thors Hammer er jeg vist nødt til at læse Percy Jackson serien inden den næste Magnus Chase bog udkommer. (I know - shame on me for endnu ikke at have læst Percy Jackson. Til mit forsvar skal det dog siges, at jeg lyttede til den første bog som lydbog, men mig og oplæseren kom ikke særligt godt ud af det med hinanden, så jeg kom aldrig videre. Men nu er det vist på tide at jeg forsøger mig med en fysisk udgave).

Min eneste anke er at man kan godt mærke at Rick Riordan med Thors Hammer bygger op til en grand finale i den næste og sidste bog i serien, som udkommer på dansk her i 2018. Det gør at bogen føles lidt som en mellemstation før den store afslutning. Og det er lidt af en skam, for bogen og dens handling kunne sagtnes have stået lidt mere alene. Det havde den fortjent. Men det er også det eneste negative jeg har at sige, for jeg synes generelt at bogen og handlingen var fed.

Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at læse den sidste bog, for jeg håber på at det bliver en episk afslutning. Hvis ikke bliver jeg nok en smule skuffet. Men jeg er som altid fortrøstningsfuld for Rick Riordan og Magnus Chase har endnu ikke skuffet mine skyhøje forventninger. 

Hvis du vil læse en mega underholdende serie om de nordiske guder, så er Magnus Chase et virkelig godt bud. Jeg kan på det varmeste anbefale bøgerne om Magnus Chase. De er virkelig velskrevne, underholdene, og de kan læses af de fleste. 


4,5/5 stjerner

Titel: Thors Hammer / Originaltitel: The Hammer of Thor
Forfatter: Rick Riordan
Serie: Magnus Chase og de Nordiske Guder #2
Sprog: dansk / Originalsprog: engelsk
Forlag: Carlsen
Udgivet: 3. maj 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 4. oktober 2016
ISBN: 9788711565582
Sideantal: 512

Ingen kommentarer:

Send en kommentar