Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 11. januar 2018

Det mekaniske hjerte af Peter Bunzl

"En hemmelighed kan betyde liv eller død.
Lilys liv er i overhængende fare. Hendes far er meldt savnet, og mystiske mænd med sølvskinnende øjnelurer på hende overalt. Hvem er de, og hvad vil de med hende?
Sammen med sine venner - urmagerens søn Robert og Malkin, den mekaniske ræv - begiver Lily sig ud på en farefuld færd. Og inden længe må hun indse, at de mennesker, som skulle hjælpe og beskytte hende, kun er ude på at knuse hendes hjerte. Men de mekaniske tjenestefolk - chaufføren, gartneren, kokkepigen og alle de andre - de svigter hende ikke.
I en verden, hvor det dampdrevne luftskiber den foretrukne transportform, og konduktøren skal trækkes op hver dag, er scenen sat for et drama, som får de bloddryppende intriger i Lilys elskede knaldromaner til at blegne."


Jeg faldt over denne bog ved et tilfælde en dag i børnebiblioteket og jeg blev straks tiltrukket af forsiden. Jeg havde ellers sagt til mig selv, at jeg ikke måtte låne flere bøger i øjeblikket, da jeg havde nok at læse derhjemme. Men da jeg så også læste bagsiden var min nysgerrighed for alvor vakt, og bogen blev lånt med hjem. Jeg startede med at læse den, en dag jeg var taget syg hjem fra arbejde, og jeg blev snart opslugt af den og glemte næste hvor dårligt jeg havde det. (Og når et ukendt fjols ringer lige så snart man er faldet i en dejlig søvn, og man derefter ikke kan sove, må man i stedet for læse en fantastisk børnebog, så man glemmer, hvor elendig man egentlig har det).

I Det mekaniske hjerte følger vi den unge pige Lily. Hendes mor døde på en meget tragisk måde, da Lily var yngre, og hendes far er en meget berømt opfinder, der altid er på farten. Derfor lever Lily i starten af bogen på en kostskole, hvor hun skal lære at opføre sig som en rigtig dame. Lily har dog ingen planer om at blive en fin dame. Hun vil hellere læse sine elskede knaldromaner og drømme om et mere spændende liv. Og det er lige det hun får. Hendes far er nemlig forsvundet, nogle mærkelige mænd er på jagt efter hende, og hun ved ikke, hvem hun kan stole på.

Det mekaniske hjerte foregår i England i slutningen af 1800-tallet, men det er ikke helt det England, som vi kender det fra historietimerne. I dette England findes der ingen benzinmotorer, derimod bliver alt drevet ved hjælp af blandt andet damp heriblandt både luftfartøjer og mere almindelige landdrevne køretøjer. Der eksisterer også mekanoider, der er en form for mekaniske robotter. De kan tale og tænke, og de kan se ud som både mennesker og dyr. De arbejder oftest som tjenestefolk eller har andre former for arbejde, som mennesker ikke kan eller vil udføre. Mekanoiderne er desuden afhængige af at et menneske trækker dem op igen ved hjælp af en særlig nøgle, når de er løbet tør for klik.

Jeg synes at det er en utrolig spændende verden som Peter Bunzl har fået skabt. Genren er steampunk, som jeg endnu ikke har læst så meget i, men det er helt sikkert en genre, jeg gerne vil udforske endnu mere. Jeg synes at mekanoiderne er utrolig interessante, og jeg er helt klart fan af mekanoidræven Malkin. Han har virkelig en personlighed, der fanger mig.

Det mekaniske hjerte er et velskrevet eventyr med et godt og fængende sprog. Det er en gribende fortælling, som det er let at leve sig ind. Og så elsker jeg, at Lily læser bloddryppende knaldromaner. Det er bare den helt perfekte detalje.

Det mekaniske hjerte er første del i serien om Lily, Robert og Malkin. Jeg kan se at anden del er udkommet på engelsk og jeg krydser fingre for at den bliver oversat til dansk snarest muligt. Hvis det ikke bliver tilfældet må jeg se om jeg kan skaffe den på engelsk, for jeg skal helt sikkert læse videre i serien.


4/5 stjerner

Titel: Det mekaniske hjerte / Originaltitel: Cogheart
Forfatter: Peter Bunzl
Serie: The Cogheart Adventures #1
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Flachs
Udgivet: 30. september 2017 / oprindelig udgivet 1. september 2016
ISBN: 9788762725096
Sideantal: 378

Ingen kommentarer:

Send en kommentar