Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 16. juni 2016

Horrorstör af Grady Hendrix

"Something strange is happening at the Orsk furniture superstore in Cleveland, Ohio. Every morning, employees arrive to find broken Kjerring bookshelves, shattered Glans water goblets, and smashed Liripip wardrobes. Sales are down, security cameras reveal nothing, and store managers are panicking.
To unravel the mystery, three employees volunteer to work a nine-hour dusk-till-dawn shift. In the dead of the night, they’ll patrol the empty showroom floor, investigate strange sights and sounds, and encounter horrors that defy the imagination."

Der sker noget mærkelig om natten i møbelhuset Orsk. Ildelugtende ting bliver smørret ud på udstillingsmøblerne, mærkelig grafitti dukker op på badeværelserne. Tingende er slet ikke som de skal være. Men det kan ledelsen af Orsk ikke have, så der skal selvfølgelig opklares hvad det er der foregår. Derfor bliver nogle udvalgt medarbejdere efter lukketid, for at undersøge sagen. Men det kommer de til at fortryde.

Jeg læste Horrorstör under dette års Read-A-Thon ud på de små timer af natten og tidligt om morgen. Det er en hjemsøgt hus historie, og den har virkemidlerne i orden. Jeg tror at denne bog kunne blive en ganske spændende filmatisering, hvis det bliver gjort rigtig.

Horrorstör overraskede mig på den gode måde. Jeg blev suget ind i dens univers at et møbelhus efter mørkets frembrud. Jeg for vild sammen med hovedpersonerne i Orsk kringelkroge, som blev mere og mere forrykte. Jeg blev dog desværre ikke så skræmt som jeg havde håbet på. Måske er jeg skadet af alle de horrorromaner og -film jeg har set, så der skal mere og mere til for at skræmme mig. Men selvom romanen ikke skræmte mig, er det stadig en virkelig god historie og en gennemført en af slagsen og helt klar værd at læse.

Designet af denne bog er ganske veludført. Den er bygget op som et IKEA katalog - den har endda en bestillingseddel, som den fiktive butik Orsk også er inspireret af. Før starten på hvert kapitel bliver et møbel beskrevet, ligesom i et katalog. Det lyder måske en kende mærkeligt, men det giver faktisk rigtig god mening og bidrager til stemningen i bogen. Først er møblerne ganske almindelig møbler som kan findes i et hvert hjem, men jo længere man kommer ind i historien, jo mere dystre og groteske bliver møblerne, de bliver næsten til torturredskaber, og det er slet ikke nogle man vil have til at stå i ens hjem. Jeg kan virkelig godt lide når der bliver gjort noget ekstra ud af en bogs udformning, så længe det passer til bogens indhold. Og det gør det virkelig i denne. Horrorstör er virkelig gennemført.

Horrorstör kan anbefales til alle som ønsker et lille gys i sommervarmen. Den er ikke den uhyggeligste bog jeg har læst, men man ser nok ikke med samme øjne på IKEA efter endt læsning. For hvad sker der virkeligt, når menneskene har forladt bygningen og lyset er slukket?


4/5 stjerner

Horrorstör af Grady Hendrix
Forlag: Quirk
Udgivet: 2014
248 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar