Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 11. juni 2016

Storm Front af Jim Butcher

"Harry is the best at what he does - and not just because he's the only one who does it. So whenever the Chicago P.D. has a case that transcends mortal capabiblities, they look to him for answers. But business isn't just slow, it stinks.
So when the police bring him in to consult on a grisly double murder committed with black magic, there's a black mage behind it. And now that mage knows Harry's name. And that's when things start to get ... interesting".


Harry Dresden er en privatdetektiv, men han er også troldmand. Så hvorfor ikke slå de to ting sammen i en skøn forening, og se om man kan leve af? I starten af romanen går det ikke så godt for den kære Harry. Han mangler kunder for at kunne betale regningerne. Men til gengælde for han læst en masse paperbacks ;)

Men heldigvis for Harry er han den eneste privatdetektiv, der har speciale i magi og alt overnaturligt, og politiet har desperat brug for ham. Der er blevet begået nogle grusomme mord, som politiet ikke kan finde nogen naturlig forklaring på. Dertil får han også sin sag for med en kunde, hvis mand er forsvundet. Men noget tyder på at sagerne ikke helt er så ligetil og lette at løse, og Harry finder snart sig selv i problemer han helst ville være fri for.

At læse om Harry Dresdens første eventyr er simpelthen bare en fantastisk oplevelse. Jeg kan virkelig godt lide humoren, det talende kranie Bob, magien, væsenerne, opklaringen af forbrydelserne og så selvfølgelige Harry selv, man kan jo kun elske en mand der har kat :)

Jim Butchers skrivestil er virkelig fængslende, og jeg er vild med dialogen i bogen. Harry er en finurlig personlighed, der er en kende uheldig til tider, men som har hjertet på rette sted det meste af tiden. Jeg levede mig ind i hans historie. Og så er der også en ret fed (Disney) reference gemt i bogens handling.

Verdensopbygningen er spændende. Storm Front foregår i Chicago, men det er en Chicago, hvor der lever vampyrer, pixier, troldmænd og meget mere. De væsner er jo set før, men Jim Butcher formår alligevel at gøre dem til sine egne, og man får lyst til at læse mere om dem. Det er en forholdsvis kort bog, så jeg håber at der i de næste bøger uddyber denne skygge Chicago, og at der kommer nogle flere og andre væsner på banen. For jeg vil have mere!

Storm Front kan anbefales til alle der elsker en god urban fantasy som har en yderst charmerende (efter min mening) troldmand i hovedrollen. Jeg skal helt klart læse videre i denne serie i år.


4,5/5 stjerner

Storm Front (The Dresden Files #1) af Jim Butcher
Forlag: Orbit
Udgivet: 2011 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2000
307 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar