Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 29. juni 2017

Kimæren af Christian Reslow

"Der er noget galt i Rowley. Det er umuligt at få kontakt til byens lokale betjent. Det nærmeste sherifkontor modtager uhyggelige telefonopkald fra rædselsslagne mennesker, der alle påstår, at Rowley er under angreb. Nogle siger, at fjenden er et menneske. Andre siger, at det er et dyr. Snart dukker en blodig og vanvittig mand op på Sherif Tobin Leis' dørtrin og trygler: 'I må hjælpe dem! Min datter! Mine forældre! De er stadig dernede!' 
Redningsaktionen bliver et mareridt. Hver gang nogen dør, bliver fjenden større, stærkere, hurtigere. Jo flere, der bliver involveret, jo sværere bliver det de overlevende at undslippe KIMÆREN!"

Så vi er i en lille amerikansk by, hvor der ikke sker særlig meget. Lige indtil den dag et mærkeligt væsen underslipper dens bo. Den er umættelig og hele tiden på jagt efter mere føde, og snart får den også smag for menneskekød. Og så er det slut med freden i den lille soveby Rowley.

Kimæren kan bedst beskrives som en thriller med horror og science fiction elementer, som bliver blandet virkelig godt sammen. Den har skiftende synsvinkler, korte kapitler og en spændingskurve, der bare bliver ved med at stige og stige.
Da jeg læste den, kunne jeg snildt mærke inspirationen fra Stephen King og Dean Koontz, men Reslow gør historien til helt sin egen. Sproget flyder, tempoet er højt, og blodet sprøjter ud over siderne. Det sidste gør at jeg må sige at denne roman ikke er for folk med sarte nerver, for der er meget blod og lemlæstelse med.
"Hun var ikke blevet brændt, havde ingen åbne sår ... Hun havde været blind, da hun gik hen af vejen, for hun havde ingen øjne. Men det betød ikke, at der sad to tomme, gabende huler, hvor øjnene skulle have været!
Hele den del af hendes ansigt lignede smeltet stearin - eller plastik, der havde ligget på en grill-rist. Hendes inder hang fra hendes kæbe, som kinderne på en engelsk blodhund og som et resultat var tænderne i hendes undermund blottede."
Jeg læser mange horror romaner, både fra udenlandske og danske forfattere. Og jeg gør det, fordi jeg elsker at skræmme mig selv (det er også grunden til at jeg ser horrorfilm) og få de der herlige kuldegysninger ned af ryggen. Jeg finder det meget fascinerende at ord kan vække stærke følelser som angst, skræk, væmmelse (og selvfølgelig også de andre følelser på spektret).
Reslow har skabt en spændingmættet thriller, som læses nærmest som en thriller/horror film, der helt klart spiller på de mere kropslige følelser som væmmelse og chok.

Kimæren er letlæst underholdning der får én til at sidde yderst på stolen. Men den er ikke for sarte sjæle.


4/5 stjerner

Titel: Kimæren
Forfatter: Christian Reslow
Serie: -
Originalsprog: dansk
Forlag: Valeta
Udgivet: 20. december 2012
ISBN: 9788792728173
Sideantal: 560

Ingen kommentarer:

Send en kommentar