Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 15. juni 2017

Lagt på is af Elle Kennedy

"John Logan, tredjeårsstuderende på Briar University, kan få alle de piger, han vil. Ishockeystjernens liv er én lang række af fester og engangsknald, men bag den afslappede charme og det flirtende smil gemmer han på en voksende fortvivlelse over den mur, han kommer til at banke panden mod, når han dimitterer. En tur i kanen med den sexede førsteårsstuderende Grace Ivers er derfor lige præcis den afledning, han har brug for. Men på grund af en tåbelig misforståelse lægger Grace ham på is, og Logan beslutter sig for at bruge sit fjerde og sidste studieår på at bevise, at han er værd at give en chance til."

Lagt på is er den selvstændige forsættelse til Aftalt spil. I denne roman følger vi Logan (Garrets bedste ven) og Grace. Logan går og sukker ulykkeligt forelsket over Hannah (Garrets kæreste). Han føler lede for sig selv og sine følelser og kan knap nok være i samme rum som de forelskede par. Logan forsøger at drukne den dårlige samvittighed med fest, druk og damer. Men det lykkes ikke helt så godt. Men så møder han Grace. Deres første møde bliver ikke et møde, hvor de kigger hinanden dybt i øjnene og med det samme bliver vildt forelsket i hinanden. Nej, de må kæmpe for deres forhold, og især Logan må gøre bod på hans dårlige opførelse over for Grace.

Lagt på is (og Aftalt spil) for den sags skyld er bøger jeg har slugt. Jeg tror ikke på guilty pleasures, når det kommer til læsning (eller livet generelt), men hvis jeg gjorde ville denne serie helt sikkert komme på listen.
Sproget er let og ligetil, og humoren er rigtig fin og sjov. Der er en del sex med, men nu er det jo også en kærlighedsroman. Lagt på is eneste krav til læseren er at man kan lade sig opsluge af dens historie. Det kan være nemt for nogle og svært for andre. For mig var det utroligt nemt at blive opslugt af historien og karakterne. Logan var min ynglings biperson fra Aftalt spil, og jeg er så glad for at vi allerede får hans historie. Logan er flabet, charmerende og ikke bange for at gøre sig selv lidt til grin. Og så vil han gøre stort set alt for at vinde hjertet på den kvinde han elsker.
Grace derimod udvikler sig undervejs til en kvinde med ben i næsen, der ikke finder sig i hvad som helst. Hun er den søde pige, men forstår at sætte sig i respekt og har hun en virkelig sjov og underspillet personlighed.
Kemien mellem Logan og Grace synes jeg derfor er helt vidunderlig. Selvom Logan til tider er lidt af et fjols, synes jeg han kommer godt ind i kampen igen og bliver mere og mere sympatisk som historien udspiller sig.
Jeg kan også virkelig godt lide at de ikke er perfekte, hverken hver for sig eller sammen. At alt ikke er rosenrødt. Men at de kæmper for deres forhold og for hinanden uden at miste dem selv i processen.

Og selvom emnet og skrivestilen skulle synes let og fluffy er der altid et underliggende mørke lige under overfladen. For vores hovedpersoner har det ikke altid lige let. De har alle noget de kæmper med. Logan har en alkoholisk far og en fremtid der ser meget sort ud, hvor han skal henslæbe sin tid i farens værksted i stedet for at følge sin drøm og spille professionelt ishockey. Grace og hendes bedsteveninde Ramona har ikke længere et ligeværdigt eller godt venskab mere, men det kan være svært at bryde kontakten, når man har været venner i mange år. Så alt er ikke let og ligetil, men det skal det nødvendigvis heller ikke være.

Lagt på is er en skøn kærlighedsfortælling, der gemmer på meget mere bag det pastelfarvede ydre. Det er en historie om to mennesker, der kæmper for at få hinanden, skrevet i et sprog der flyder og med en skøn humor, der nok skal få et grin eller to frem. Og jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at læse videre i Off-Campus serien.


4/5 stjerner

Titel: Lagt på is / Originaltitel: The Mistake
Forfatter: Elle Kennedy
Serie: Off-Campus #2
Sprog: amerikansk / læst på dansk
Forlag: Flamingo
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2015
ISBN: 9788702201840
Sideantal: 293

Ingen kommentarer:

Send en kommentar