Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 3. februar 2019

Fairytaleathon 2019 - tbr


Jeg havde planlagt at skrive og udgive dette indlæg i torsdags, men desværre blev jeg nedlagt af sygdom, så derfor udkommer det først i dag og et par dage for sent i forhold til readathonets start.

Fairytaleathon er et readthon som handler om at læse eventyr og/eller genfortællinger af eventyr, og da jeg elsker eventyr skulle jeg selvfølgelig også være med. Det startede d. 1. februar og slutter d. 10. februar. Der kan læses meget mere om readathonet på deres Twitter, som kan findes lige her.
De har lavet en række udfordringer man kan basere ens tbr på, og jeg har også skævet til den, da jeg lavede min tbr, men jeg også gået efter de eventyr/genfortællinger, som jeg gerne vil læse.

Fairytaleathon challenges
  1. Melt the Frozen Heart - Read a book that features friendship or family
  2. Rapunzel, let down your long hair - Read a retelling over 500 pages
  3. Gadgets and gizmos a plenty - Read a retelling that's part of a series
  4. Beware the Snow Queen - Read a retelling that takes place during winter or has a wintery word in the title
  5. True Love's Kiss - Read a retelling with a swoon worthy romance
  6. Warm Hugs - Curl up with a warm beverage and read your favorite fairytale (or retelling) 
  7. Let it Go - Read a book you've been hesitant to pick up
  8. Gaston's Tavern - Read the group book - A Curse so Dark and Lonely by Brigid Kemmerer

Jeg har udvalgt 5 bøger, hvor jeg håber at få læst i løbet af readathonet.

  • The Little Mermaid and Other Fairytales af H. C. Andersen er en samling af nogle af Andersens mest kendte eventyr. Jeg har selvfølgelig læst dem på dansk op til flere gange, men jeg kunne ikke stå for denne smukke udgave fra Minialima. Eventyret om Den lille havfrue er en af mine yndlings så den passer perfekt til Warm Hugs udfordringen. Snedronningen/The Snow Queen er også med i samlingen, så den lader jeg tælle med i Beware the Snow Queen.
  • The Hazel Wood af Melissa Albert fik jeg sidste år i en FairyLoot boks, men jeg har endnu ikke fået den læst. Jeg tænker den vil passe godt til Melt the Frozen Heart, da hovedpersonen Alice skal redde sin mor.
  • Deathless af Catherynne M. Valente er så vidt jeg ved baseret eller inspireret af russiske folkeventyr. Derudover ved jeg ikke særlig meget om den. Men det er en bog jeg har ejet siden 2014, så vi kan vist godt sige at det er en bog jeg har tøvet med at samle op, så den passer fint til Let it Go udfordringen.
  • Cinder af Marissa Meyer står også på min 19 i '19 udfordring, og den passer fint til Gadgets and gizmos a plenty udfordringen.
  • Beauty af Robin McKinley er en genfortælling af eventyret om Skønheden og Udyret, og jeg har læst den for mange år siden, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse den igen. Den passer ind under True Love's Kiss udfordringen.
Jeg håber som sagt at få gjort et indhug i disse 5 bøger, og som altid regner jeg med at lave en opsummering her på bloggen, når readathonet er gået for at fortælle hvordan det hele endte med at gå.
Jeg håber også på at opdatere på Instagram, men jeg har været dårlig til de sidste par readathons, så jeg lover intet. Men det kunne være rart at få brudt forbandelsen.

2 kommentarer: