Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 15. november 2020

Through the Woods af Emily Carroll

"It came from the woods. Most strange things do."


Through the Woods er en grafisk roman skrevet og illustreret af Emily Carroll. Jeg kan ikke huske, hvordan jeg opdagede dens eksistens i første omgang, men jeg har ejet den siden 2015 og har læst den tre gange (indtil videre).

Through the Woods består af fem små historier, Our Neighbor's House, A Lady's Hands Are Cold, His Face All Red, My Friend Janna og The Nesting Place.

Jeg synes at alle historierne var gode, og jeg synes at de bliver bedre, jo flere gange, jeg har læst dem. Jeg var for eksempel ikke så vild med His Face All Red første gang, jeg læste den. Jeg synes den var alt for mærkelige, og jeg synes, at jeg manglede et eller anden. Men da jeg læste den igen her i oktober, forstod jeg den på en anden måde, og jeg var mere glad for den. Det samme kan jeg sige om A Lady's Hands Are Cold, som jeg heller ikke var så fanget af første gang, jeg læste den. Men det var jeg den her gang. Det er fedt at genlæse historier efter nogle år, og se om man har ændret syn på dem. (Jeg genlæser mest for hyggens skyld og fordi jeg elsker historierne, men det er også virkelig fedt at få noget nyt eller andet ud af historierne end første gang man læste dem).

Historierne er alle sammen åbne for fortolkning, og det kunne jeg faktisk rigtig godt lide. Det gav mulighed for at man kunne digte videre bagefter. Det er ikke alle, der kan lide åbne slutninger, og jeg er da heller ikke altid fan, men jeg synes det fungere fint her. Det bidrog til den creepy stemning. 
Historierne giver mig både en stemning af blodige eventyr, gotiske spøgelseshistorier og dystre skove, og det fungerer virkelig godt. Min eneste anke er at historierne godt måtte være mere uhyggelige. De er virkelig spændende, men ikke helt så uhyggelig som jeg havde håbet.

Through the Woods er en helt utrolig smuk grafisk roman. Tegningerne er virkelig stemningsfulde, og farvevalget passer perfekt til de forskellige historiers atmosfære. Jeg kunne stirre på tegningerne i timevis, så flot er den.

Elsker du, stemningsfulde, smukke og urovækkende grafiske romaner, vil jeg anbefale dig Through the Woods. Den server ikke alt på et sølvfad, men giver én en del at tænke over. 



4/5 stjerner

Titel: Through the Woods
Forfatter: Emily Carroll
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: Margaret K. McElderry Books
Udgivet: Julli 2014
ISBN: 9781442465954
Sideantal: 208

Ingen kommentarer:

Send en kommentar