Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 3. november 2020

Summer Knight af Jim Butcher

"Since his girlfriend left town to deal with her newly acquired taste for blood, Harry's been down and out. He can't pay his rent. He's alienating his friends. He can't recall his last shower. Then when things are at their worst, the Winter Queen of Faerie saunters in with an offer Harry can't refuse. All he has to do is find out who murdered the Summer Knight, the Summer Queen's right-hand man, and clear the Winter Queen's name.
It seems simple, but Faerie politics seldom work out that way. Then Harry discovers the fate of the entire world rests on this case. So no pressure..."



Summer Knight foregår ni måneder efter Grave Peril, og Harry har det ikke godt - mildt sagt. Han er besat af at finde noget der kan hjælpe kæresten Susan, som har forladt byen. Han kan ikke betale sine regninger, og så har han startet en krig mellem vampyrerne og troldmændene, så derfor skal han stilles for en høring foran troldmandsrådet. Og som om Harry ikke havde nok problemer i forvejen, bliver han også mod sin vilje blandet ind i de magtfulde feers problemer. 

Der sker virkelig mange ting i denne bog, hvilket er meget underholdende. Men indimellem fik jeg den fornemmelse af, at Harry bare blev smidt frem og tilbage mellem de forskellige magtpoler, der alle gerne ville have ham til at gøre noget for dem. Og det trak lidt ned for mig, for jeg følte ikke altid at han kunne gøre så meget ved det, andet end at blive ledt fra sted til sted, karakter til karakter. 

Når det nu er sagt, er der rigtig meget på spil for Harry (og de andre karakterer) i Summer Knight. Harry skal træffe nogle virkelig svære valg, hvor han samtidig skal reflektere over hvem han gerne vil være. Han vokser og udvikler sig som karakter, og det er fascinerende at følge. Vi får også mere at vide om Harrys fortid, som i den grad har efterladt nogle ar på hans sjæl.
Jeg var også vild med hvordan hans venskab med Karrin Muphy udviklede sig i løbet af historien. Hun er en interessant karakter med et stort potentiale, og det var dejligt at hun kom endnu mere på banen. Forhåbentlig bliver deres venskab også mere balanceret i de næste bøger.
Generelt set skriver Butcher bare nogle virkelig spændende karakterer som er en fryd at følge.

Summer Knight har et rigtig godt flow i historien, og man keder sig ikke et eneste øjeblik. Det er et spændende plot med mange tråde, og det er tydeligt at mærke at de tre første bøger har bygget op til denne bog. Man får svar på gamle spørgsmål, mens andre stadig står ubesvaret og nye er kommet til. Dem får vi forhåbentlig svar på i de efterfølgende bøger.

The Dresden Files er en serie, der bliver bedre og bedre efter hver bog, og jeg har elsket alle dem, som jeg har læst indtil videre. Jeg skal helt klart læse videre meget snart.


4/5 stjerner

Titel: Summer Knight
Forfatter: Jim Butcher
Serie: The Dresden Files #4
Sprog: engelsk
Forlag: Orbit
Udgivet: 5. maj 2011 (denne udgave) // oprindelig udgivet 3. september 2002
ISBN: 9780356500300
Sideantal: 417

Ingen kommentarer:

Send en kommentar