Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 14. december 2022

Kun Liam af Eva Munk

"Liam rejser sig op. Går hvileløst rundt. Jeg undskylder igen og igen. Forklarer ham for 100. gang at Tom har en kæreste. At vi bare går i klasse sammen. Men det er stadig ikke nok. Han træder tættere på. Så sker det..."


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Becca er kæreste med Liam, som er dealer. Hun elsker ham og er nærmest fuldstændig afhængig af ham. Hendes forældre har forbudt hende at se ham, men hun lytter ikke til dem og ser ham stadig i det skjulte. Liam har en stor magt over hende, og samtidig er han også voldsomt jaloux, og det kan vise sig at være en farlig cocktail for Becca. 

Hold nu op, hvor er Kun Liam en stærk og ikke mindst hård bog at læse. Den tager fat i et meget tabubelagt emne, kærestevold, og belyser det utrolig godt. Det er et sårbart emne, og jeg synes at forfatteren gør et stort og vigtigt arbejde med at formilde det i øjenhøjde til målgruppen. 
Bogen tager også fat i emner som kærlighed, jalousi, kontrol samt overskridelse af grænser, så der er rigtig mange ting, man kan snakke om og som giver stof til eftertanke.

Som læser føler du virkelig med Becca og hendes kampe. Hendes følelser er splittet og forvirrende. Hun elsker Liam, og hun frygter ham. Hun vil gerne blive hos ham, men hun vil også gerne forlade ham. Hun aner simpelthen ikke, hvad hun skal gøre af sig selv. Det er en meget kompleks situation hun befinder sig i samt nogle svære valg hun står overfor. Det hele bliver fortalt med en høj grad af indlevelse og en stor troværdighed.  
 
Sproget er flydende, letlæst og nærmest lyrisk i sin tone. Det er meget smukt, og understøtte rigtig godt Beccas historie. Sætningerne er korte og ligeså er kapitlerne, så derfor egner bogen sig rigtig godt til unge, der efterspørge letlæste og spændende bøger. Kun Liam får min varmeste anbefaling.


4/5 stjerner

Titel: Kun Liam
Forfatter: Eva Munk
Serie: HIP-serien
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co.
Udgivet: 2022
ISBN: 9788775920099
Sideantal: 81

Ingen kommentarer:

Send en kommentar