Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 16. december 2022

Sol over indre by - og historien om en ilder af Sophie Souid

"Sol ønsker sig et kæledyr. Allerhelst en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men måske kan Sol alligevel finde en snedig måde at få et kæledyr på?"


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Sol bor alene sammen med sin mor i en lejlighed i byen. Hun kender ikke sin far - hun er nemlig et donorbarn. Det højeste Sol ønsker sig er et kæledyr, men mor siger at de ikke må have dyr i lejligheden, så derfor må Sol tænke lidt kreativ, og det er hun heldigvis rigtig god til.

Sol over indre by - og historien om en ilder er en rigtig hyggelig og sjov historie om Sol, som er fuld af ideer og spilopper, men som har hjertet på det rette sted. Hun er ikke særlig vild med regler, men hun er rigtig god til at bøje dem. Hendes planer og ideer går dog ikke altid helt efter hensigten, men som læser er man virkelig godt underholdt.
De fleste kan nikke genkendende til ønsket om at få et kæledyr. Ligesom de kan nikke genkendende til efter de har fået ét, at det er et ansvarsfuldt (og sommetider hårdt) arbejde at tage sig af et dyr. Det er også noget, der hen af vejen går op for Sol.

Sophie Souid skriver som altid i et fængende og humoristisk sprog. Det er en relevant og spændende historie med et godt tempo, som holder læseren fanget. 
Jeg kan rigtig godt lide den måde, hvorpå det bliver flettet ind at Sol er et donorbarn. Det bliver gjort rigtig fint, og viser at familier kan se ud på mange forskellige måder.  

Bogen er illustreret af Emilia Rubæk Holm, og hun gør et rigtig godt og vellykket arbejde med at sætte billeder på forfatterens ord. Illustrationerne fanger historiens stemning og handling utrolig godt. De er både flotte og meget farverige. Der er ligeledes rigtig mange detaljer, som man kan dykke ned i mens man læser bogen.

Sol over indre by - og historien om en ilder er første bog om pigen Sols eventyr. Det er en meget flot, velfortalt og underholdende historie for børn mellem ca. 3-6 år samt deres forældre.


4/5 stjerner

Titel: Sol over indre by - og historien om en ilder 
Forfatter: Sophie Souid // Illustrator: Emilia Rubæk Holm
Serie: Sol over indre by #1
Sprog: dansk
Forlag: Carlsen
Udgivet: November 2022
ISBN: 9788727009919
Sideantal: 40

Ingen kommentarer:

Send en kommentar