Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 12. december 2022

Narcissus in Chains af Laurell K. Hamilton

"Six months have passed since Anita has seen either Jean-Claude or Richard. Six months of celibacy. Six months of indecision. Six months of danger. For her body carries the marks of both vampire and werewolf, and until the triumvirate is consummated, all three remain vulnerable."


Jeg synes ikke, at det bliver lettere at anmelde bøger, som jeg virkelig elsker, og som har afsat sit mærke i mig. Sådan en bog er Narcissus in Chains. Den er bestemt ikke perfekt, men jeg elsker den.

I seks måneder har Anita hverken set vampyren Jean-Claude eller varulven Richard, som hun ellers har datet og delt seng med. Hun bærer deres mærke, som har givet hende nye kræfter, men fordi de mærker står "åbne", gør det dem alle sårbare overfor magiske angreb. Men nu kan Anita ikke komme på flere undskyldninger for ikke at se de to mænd mere, og hun må også indrømme over for sig selv, at hun savner dem. Men intet er nemt i Anitas liv, og snart kommer der andre personer på banen, der gør livet endnu mere udfordrende for hende.

Narcissus in Chains er en bog, der deler vandene, for fra nu begynder bøgerne at fokusere mere på forhold og sex, og det er ikke alle, der er lige glade for det drejning. Indtil videre har jeg dog ikke det mindste imod det. Jeg kan godt lide at Anita udforsker sin seksualitet (for hun har været og er stadig meget puritansk i sin tankemåde), og det er da heller ikke uden kvaler, at hun gennemlever disse dirrende længsler. 

Jeg kan rigtig godt lide at forfatteren udforsker Anitas forhold til varleoparderne. Hun har udviklet sig en del på det område, og er blevet meget omsorgsfuld for især Nathaniel, selvom hun nogle gange behandler ham lidt som et ungt barn. Der kommer også en ny varleopard, Micah, på banen, som kommer til at ryste Anita i hendes grundvold. Jeg håber, at vi kommer til at lære ham lidt bedre at kende i de næste bøger, for jeg synes det blev lige lidt for overfladisk.
Jeg savnede også noget mere nærhed til Jean-Claude. Jeg ved godt, at Anita opfatter ham som manipulerende og tilbageholdende, når det kommer til informationer. Men hun har så også selv valgt at cutte forbindelsen i seks måneder, så jeg kan godt forstå, at han ikke har været særlig meddelsom. 

Som i alle de tidligere bøger, er der selvfølgelig også en forbrydelse, Anita skal opklare. Den er spændende, og der er mange twist i handlingen, der gør at man ikke altid kan gætte, hvad der kommer til at ske. Den er knap så blodig, som nogle af de tidligere, men der er stadig masser af gore.

Narcissus in Chains er en fremragende roman om Anita & co. Det er en medrivende roman, der virkelig fik sat tænderne i mig på aller-blodigste vis.


5/5 stjerner

Titel: Narcissus in Chains
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #10
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 4. marts 2010 (denne udgave) // oprindelig udgivet 2001
ISBN: 9780755355389
Sideantal: 533

Ingen kommentarer:

Send en kommentar