Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 7. december 2022

Mere end ord af Eva Munk

"Ally er ordblind. Alle siger, at hun ikke kan drømme stort. Men Ally er ligeglad. Hun ved, hvad hun vil."


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Ally er godt træt af folks fordomme mod ordblinde. Ja, hun er ordblind, men det betyder ikke, at hun ikke kan eller må drømme stort. Så det gør hun. 

Ja, tak til flere bøger om det at være ordblind. Nota estimerer, at der er ca. 400.000 danskere der er ordblinde. Jeg har selv familiemedlemmer, der er ordblinde, og på mit arbejde har jeg flere kollegaer, der arbejder med ordblindeugen i uge 40. Men alligevel fylder ordblindhed ikke særlig meget i litteraturen, og det er en stor skam.

Heldigvis er der med udgivelsen af Mere end ord kommet et rigtig godt bud på en roman til de unge, som netop handler om ordblindhed og ikke mindst fordommene om ordblinde. Den viser udfordringerne ved at være ordblind, men den viser også at man ikke skal lade sig stoppe af dem eller af andres menneskers fordomme.
Det er en rigtig god og spændende bog, der netop er skrevet til unge med læsevanskeligheder. Den er holdt i et letlæst sprog, hvor sætningerne er korte og kapitlerne ligeså.  

Mere end ord er en roman, om at følge sine drømme og ikke lade nogen eller noget stå i vejen for én. Det er en bog, der har manglet på hylderne, og som jeg glæder mig rigtig meget til at formidle til unge.


4/5 stjerner

Titel: Mere end ord
Forfatter: Eva Munk
Serie: HIP-serien
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co.
Udgivet: 14. juni 2022
ISBN: 9788775499953
Sideantal: 69

Ingen kommentarer:

Send en kommentar