Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 23. januar 2023

De falske liv af Boris Hansen

"En magtfuld elite er på kanten til at ændre både bøgernes og virkelighedens verden for altid. Og Olivia Alby og hendes team er muligvis de eneste, der kan standse dem.
Olivias efterforskning leder hende til Askekrøniken, en serie af fantasy-bøger, der var centrum for en af Ministerets missioner for nyligt. Nu er hun nødt til at finde ud af, hvad der gik galt på den mission, inden den næste bog i serien åbner sig i Strømmen, og en altomfattende krig bryder ud.
Men farerne lurer også ude i virkelighedens verden. Den nådesløse massemorder Victor er trådt ud af sin bog i sin egen jagt på sandheden - og på Olivia og hendes hold."



De falske liv er en bog, som har været længe ventet, og som jeg har haft meget høje forventninger til. Jeg var meget spændt på, hvordan forfatteren ville bygge videre på universet og historien, og ikke mindst hvad der mon nu ville ske med Olivia & co.

Olivia og resten af temaet er kommet på sporet af et stort komplot, som vil ødelægge Olivias mest elskede bøger, Askekrøniken. Derudover er de eftersøgte af deres tidligere arbejdsgiver, de skal finde et nyt skjulested, de skal have lagt en plan for at redde Askekrøniken, og de skal finde den fiktive massemorder Victor, som sneg sig ombord på deres skib, og som nu er sluppet løs i den virkelig verden.
Vores kære team har derfor rigeligt at se til...

Helt kort sagt er De falske liv en virkelig god efterfølger til Den Usynlige Krig. Der er flere ting, som spidser til undervejs både hvad angår handling, men også i forholdene mellem karakterne. Den kombination kan jeg rigtig godt lide, og det er virkelig spændende læsning. Karakterne er stadig meget dysfunktionelle og går ofte forbi hinanden, men de formår alligevel at arbejde sammen det meste af tiden.

Vi rejser stadig ind og ud af fiktioner, og den fiktion der fylder mest i denne bog er selvfølgelig Askekrøniken. Vi får nemlig et fint indblik i dens handling og karakterer, før vores egne karakterer rejser ind i den. Det er med til at opbygge spænding samt en interesse i den verden også. Jeg savnede dog at besøge andre fiktioner, andre genrer samt andre skrivestile, ligesom i den første bog, for jeg synes at forfatteren gør det rigtig godt med disse skift.
 
Fortællevinklen skifter med jævne mellemrum, som ligeledes er med til at øge spændingsniveauet, og så giver det også et rigtig godt indblik i de forskellige karakterer tanker og følelser.
Jeg synes dog, at Victors fortælling fylder alt for meget, og tager for meget fokus væk fra hovedplottet. Han er en ok karakter i små doser, og jeg kan fint se hvorfor han er med, men han fylder bare alt for meget efter min smag.

De falske liv er en højoktan roman med action, humor, mindfucks og et plot der er skruet utrolig godt sammen. Det er en virkelig underholdende og fed roman, som jeg vil anbefale til alle, der har drømt om at rejse ind i bøgernes verden. 


5/5 stjerner

Titel: De falske liv
Forfatter: Boris Hansen
Serie: Tavse Verdener #2
Sprog: dansk
Forlag: CarlsenPuls
Udgivet: 27. oktober 2022
ISBN: 9788727004563
Sideantal: 561

Ingen kommentarer:

Send en kommentar