Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 30. januar 2023

De bedste bøger 2022


[Indeholder anmeldereksemplarer]

2023 er allerede godt i gang, men jeg vil lige kaste et lille tilbageblik på 2022. 
Og det gør jeg ved at skrive om de bedste bøger i 2022.
Jeg læste i alt 256 bøger, og der var virkelig mange gode bøger i den stak. Udvælgelsesprocessen var derfor hård, men nødvendigt og nu er det endelige resultat klar.
Bøgerne er i tilfældig rækkefølge, og der er links til mine anmeldelser.

Der er en rigtig god grund til at dette er en af mine absolutte yndlingsserier. Fantastiske karakterer, fremragende skrivekunst, fængende worldbuiling, hæsblæsende plots, og jeg kunne blive ved og ved.
Jeg må og skal læse videre i serien i år.


Fuck, hvor var det her en grum og barsk læseoplevelse. Men jeg er så glad for, at jeg endelig har fået den læst.


Gideon the Ninth er science fiction/fantasy når det er allerbedst, og jeg kan simpelthen ikke får armene ned over hvor fed og fantastisk denne roman er. Den har de sygeste WTF moments, og jeg elsker det.


Sarah J. Maas kan bare det der med at skabe spændende verdener og utrolig interessante karakterer, og det beviser hun atter en gang med House of Earth and Blood. Jeg kan også rigtig godt lide at hun er begyndt at skrive NA/adult, for det klæder hendes historiefortælling.


En dag - altid af Jordi Lafebre
Så smuk en graphic novel, og en bittersød kærlighedshistorie. Jeg læste den 2 gange sidste år, og jeg har lyst til at læse den igen, igen. Det er en historie, der kryber ind under huden på én.


Dansk fantasy når det er bedst! Så enkelt kan det siges. En helt fantastisk fortælling, og jeg glæder mig så meget til efterfølgeren.


Virkelig stærk og brutal debut, som tog mig med storm. Elsker blandingen af fantasyelementer, shamanisme og kinesisk mytologi. Jeg glæder mig utrolig meget til at læse mere af forfatteren.


En fantastisk og fængende bog om identitet, venskaber og klima. Den er rammende og rørende, og jeg er utrolig glad for endelige at have fået A.K.'s historie.


Lore Olympus 1-3 af Rachel Smythe
Utrolig smuk genfortælling af myten om Persephone og Hades sat i en mere nutidig setting. Den længsel, der er imellem de to hovedpersoner, er så gribende og hjerteknugende, at alt går i stå mens man læser. Jeg elsker det!


Fantastisk roman med et intenst og veldrejet plot og flere mindfucks. Jeg glæder mig så meget til den næste bog i serien!


En virkelig vellykket genfortælling af verdenens første science fiction (og horror) roman. I år skal jeg prøve kræfter med originalen, og jeg glæder mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar