Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 21. september 2023

Fantasyfestival 2023


[Reklame - aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasyfestivalen]

Som tidligere år synes jeg at Fantasyfestivalen er gået alt alt for hurtigt, og dagligdagen har allerede genfundet sin rytme. Men jeg fastholder magien lidt endnu ved at skrive en opsummering af weekendens eventyr. Årets tema var monstre og magiske væsner, og jeg var derfor til mange monstergode foredrag.
Jeg var afsted både lørdag og søndag (faktisk ankom jeg til Esbjerg allerede fredag - fordi offentlig transport og fordi jeg havde et arrangement fredag eftermiddag/aften)
Der var nogle ting, der fungerede godt, og så var der desværre nogle ting, som fungerede mindre godt.
Men alt i alt var det en rigtig hyggelig weekend, hvor jeg mødte kendte og nye ansigter, fik lov til at nørde fantasy sammen med andre, og simpelthen havde nogle rigtige dejlige dage. Glæder mig allerede mega meget til næste år.

LØRDAG

Jeg var henne på biblioteket omkring kl. 9.30 for at få sat armbånd, og jeg kunne gå lige til for der var ingen kø. Men det varede ikke ved længe, for kort efter at jeg fik armbånd på kom der kø, og den blev bare ved med at vokse.
Lidt over 10 blev der åbnet til messeområdet, og jeg gik hen til Fantast for at foretage de første køb.
Kl. 10.30 havde jeg aftalt at gå sammen med nogle venner over til Musikhuset, hvor vi skulle høre Jakob Stegelmann.
Køen for at få armbånd på var imidlertid blevet endnu længere, og strakte sig nu langt ud på markedspladsen.


Vi ankom til foredraget i fin tid og fik pladser foran. Foredraget skulle starte kl. 11, men klokken blev 11.15 før vi kom i gang. Det skyldtes formodentligt, at der ikke var nok folk til at sætte armbånd på. Det var lidt træls, fordi det betød at vi blev forsinket i den anden ende. Så jeg håber de sætter flere folk af til at sætte armbånd på til næste år.

Foredraget var spændende og meget nostalgisk med gamle filmklip af monstre. Det var første gang jeg har hørt Jakob live efter at have set Troldspejlet i mange år, og det var en oplevelse.  


Efter endt foredrag hastede jeg tilbage til biblioteket, hvor jeg skulle se uddelingen af Dansk Fantasy Pris. Jeg blev forsinket, så derfor fik jeg en plads langt bagude, for der var godt nok mange mennesker og det var ikke rigtig muligt at komme tættere på.

Årets danske fantasyforside gik til Dragedronningen – Dragernes Æra 3 af C. G. Valentin | Omslag af Mette Breth.

Årets danske fantasydebut gik til Credokæden af Lone Sole.

Årets danske fantasybog gik til De falske liv – Tavse verdener 2 af Boris Hansen.

Stort tillykke til alle vinderne og de nominerede!


Derefter hastede jeg tilbage til Musikhuset for at høre Jim Butcher. Han var virkelig charmerende, og det var fedt at høre ham svare på forskellige spørgsmål. Han var virkelig god til at fortælle historier. Og jeg gik både signeret min bog og taget et billede med ham, så det var skønt.


Jeg kunne heldigvis blive siddende til det foredrag som var en paneldebat om filmadaptioner, hvor Nicolas Bro, Ask Hasselbalch og Kenneth Bøgh Andersen var i samtale med Maria Månson. De tog udgangspunkt i Antboy filmatiseringen, men kom også omkring andre adaptioner. Den var en interessant samtale med mange gode punkter. 

Derefter gik jeg tilbage til biblioteket endnu en gang. Her havde jeg ikke noget på programmet, så jeg kunne rent faktisk komme rundt til flere af standene og kigge, og få købt lidt forskellige bøger.


Det fungerede rigtig godt at kunsternes stande var flyttet ovenpå. Det gav mere plads og der var slet ikke den trængsel som sidste år. Eller jeg oplevede den i hvert fald ikke.
En stand, der var meget trængsel ved var Fantast, hvilket jeg godt kan forstå, men det var ofte meget svært at komme til og se bøgerne. Det var lidt træls, og der var flere gange at jeg måtte gå forgæves i løbet af weekenden, fordi der simpelthen ikke var plads.

Havde jeg vist at de fleste af mine foredrag var nede i Musikhuset, havde jeg nok valgt nogle af dem fra. Musikhuset ligger alt for langt væk fra resten af Fantasyfestivallen, og jeg brugte omkring 1 time om lørdagen bare på at gå frem og tilbage. Det var ikke særligt sjovt, og jeg manglede i høj grad den magiske festivalstemning. 
Det er i hvert fald noget jeg vil holde øje med til næste år, for jeg gider ikke bruge så meget af min tid til at haste frem og tilbage.

SØNDAG


Jeg startede søndag ud med at tage et til bloggerevent med Christina Bonde. Her fortalte hun om sin forfatterrejse, sin skriveproces og meget mere. Det var interessant og hyggeligt.


Dernæst tog jeg atter til Musikhuset for at høre en monstersnak med Benni Bødker, Kenneth Bøgh Andersen, Anne-Marie Vedsø Olesen og Amdi Silvstri. Det var underholdende, sjovt og interessant. 


Derefter hørte jeg Teddy Vork og Amdi Silvestri fortæller om uhyrligheder med udgangspunkt i deres barndomsminder og forfatterskaber. Det var også rigtig spændende.


Mit sidste foredrag om søndagen var Christina E. Ebbesen, der speedsnakkede sig igennem, hvordan man skriver et godt monster. Det var virkelig sjovt, skarpt og underholdende. 


Jeg nåede lige at gå et par omgange mere i standområdet, og foretage de sidste par indkøb.
Jeg var så heldig at få et lift af en kollega, hvilket var dejligt, for det sparede mig nogle timer med offentlig transport, og jeg kom faktisk 3 timer tidligere hjem end oprindelig planlagt. Yeah!


I år blev det "kun" til 14 bøger (som jeg vil vise frem i et kommende september bookhaul). Der var et par anmeldereksemplarer, en overraskelsesbog, og resten har jeg selv købt. Derudover modtog jeg en Fantast t-shirt i en bloggergoddiebag, samt utallige bogmærker. Jeg købte også en kop og nogle plakater, samt et billede fra en kunster. Alt i alt var det et rigtig godt haul.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar