Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 10. januar 2017

Mareridt & Myrekryb 1 af Nick Clausen

"Historier som sniger - historier som skriger.
Historier som river - historier som siver.
Historier som skræmmer - historier som lammer."

Mareridt & Myrekryb 1 indeholder 7 uhyggelige fortællinger fra Nick Clausens hånd. Jeg har læst en del af Nick Clausens uhyggelige fortællinger og denne her er en god samling af skræmmende noveller. De er letlæste, og kan nydes af både børn, unge og voksne, så længe man her en trang til lidt uhyggelige historier. Historierne er efter min mening mere gys end horror, men det gør bare at flere kan være med. For det er det spændende gys man får. Lidt ligesom en tur i en vild rutsjebane. Man kan blive lidt skræmt på turen, men for det meste kommer man sikker ned på jorden igen.

Novellerne er som sagt letlæste, men de er også i høj grad meget velskrevne. Atmosfæren bliver godt bygget op i de forskellige noveller, og Nick Clausen rammer stemningen helt perfekt, så man få frydefuld gåsehud langs armene. Efter hver novelle er der også et lille efterord, der kort fortæller inspirationskilden eller sjove facts om den enkelte novelle. Jeg holder meget af efterord, hvor man får et indblik i forfatterens inspirationskilder. Det synes jeg er ganske spændende at læse.
Alle historierne var gode efter min mening, men der er dog et par stykker som jeg vil fremhæve.

Fisken Snapper handler om Mie, der har en lillesøster der stjæler forældrenes opmærksomhed. Og Mie hader lillesøsteren for det. Men så får Mie en helt særlig fisk med en ganske særlig appetit. Jeg har selv yngre brødre, og jeg kender derfor godt til den jalousi der kan opstå mellem søskende. Den følelse synes jeg at Nick Clausen fanger virkelig godt, og som han skriver i efterordet har han selv mindre søskende, så det kan jo være at det er derfra noget af inspirationen stammer fra.

Alle fugle hader mig handler om Ørn der lider af en mærkelig sygdom, Omnia Avesodio, der gør at alle fugle angriber ham. Det giver selvsagt nogle problemer for Ørn at bevæge sig udenfor eller bare i nærheden af fugle. Men han har fået nogle piller, der skulle hjælpe mod det. Men hvad nu hvis pillerne ikke længere virker? Denne historie mindede mig om Alfred Hitchcocks klassiske film The Birds, som gav mig mareridt, da jeg var lille. (The Birds er faktisk baseret på en historie af Daphne du Maurier). Jeg har heldigvis ikke selv fugleskræk, men jeg kender et par stykker der er, så jeg kan sagtnes sætte mig ind i frygten for fugle.

Læderhud er inspireret af novellen Værtinden af Roald Dahl. Jeg holder ganske meget af Værtinden og jeg har derfor også læst flere gange. Og jeg synes også meget godt af Læderhud. Den er måske den novelle jeg synes bedst om i samlingen, og den novelle der har det bedste gys efter min mening. Så læs den endelig.

Jeg vil virkelig anbefalde denne novellesamling. Den er gysende, novellerne er gode og fulde af opfindsomhed og glæden ved den gode historie. Jeg glæder mig meget til at læse Mareridt & Myrekryb 2, der udkommer i år.
Mareridt & Myrekryb blev givet i en goodiebag til Bogbloggertræf 2016, og da Nick Clausen også var tilstede som en af de indbudte forfattere, fik jeg den selvfølgelig også signeret ;)

4/5 stjerner

Mareridt & Myrekryb (Mareridt & Myrekryb #1) af Nick Clausen
Forlag: Facet
Udgivet: 29 august 2016
ISBN: 9788793456037
323 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar