Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 20. juli 2017

Den halve konge af Joe Abercrombie

"Verden regeres af stærke hænder og kolde hjerter.
Prins Yarvi har aldrig selv ønsket at bestige Den Sorte Trone, men da hans fader og broder bliver forrådt, sværger han at erobre den tilbage.
Undervejs må Yarvi kæmpe mod farer, forræderi og fangenskab. Men han har kun har én god hånd og kan hverken holde et skjold eller svinge et sværd. I stedet må han hvæsse sin hjerne, så den er knivskarp. Han finder sammen med en flok udstødte, som viser sig at være til langt større hjælp og støtte, end hans fornemme familie nogensinde har været.
Men selv med trofaste venner ved sin side må Yarvi sande, at det eneste sikre i livet er døden."

[Bogen er lånt på biblioteket]

Prins Yarvi har aldrig ønsket at være konge, der er hans bror en meget bedre kandidat. Han har en misdannet hånd, der gør at han for det første ikke rigtig kan bruge den til noget og for det andet får den ham til at se svag ud i andres øjne, og de væmmes ofte ved ham. Da han ikke er det oplagte valg til en konge, er han i stedet for i lære hos Moder Gundring for at blive rådgiver. For selvom hans ene hånd ikke er meget værd, så er hans hjerne det og det kan han ligeså godt udnytte. Men desværre får han ikke lov til at leve det liv han troede han skulle leve for hans far og bror bliver forrådt og nu skal Yarvi pludselig træde i karakter og leve op til nogle krav han ikke er vant til.

Det tog mig nogle sider/kapitler før jeg kom rigtig ind i handlingen. Jeg ved ikke hvorfor, fordi historien endte faktisk med at være ganske spændende. Bogen er velskrevet, og da jeg som sagt først var kommet ind i historien vendte siderne nærmest sig selv. Kapitlerne er korte og skrivestilen er fængende. Den halve konge er velskrevet fantasy fortælling, og så er den derudover fyldt med humor og en følelse af episk eventyr under stadig opbygning.

Jeg fandt de fleste karakterer interessante, og jeg kunne godt lide at de ikke alle var enten sort eller hvid - god eller ond, men at de i stedet for var en herlig blanding af grå. Yarvi er selvfølgelig den person vi kommer til at kende bedst, og han er bestemt også en interessant karakter og ikke den typiske heltetype. Han blev desværre en smule for klyngende til tider, og det gik lidt på når det blev for meget. Men heldigvis skete det ikke alt for ofte og nogle af de andre karakterer tog brodden af det.

Der er en del små og store plot twists der holder en på mærkerne under læsningen. Og det var bestemt ikke alle jeg havde regnet ud på forhånd og det er bare en herlig oplevelse, når en bog kan overraske en sådan.

Den halve konge er en spændende start på en ny fantasy trilogi. Den var fængende, fuld af fantasi og rap i replikken. Jeg skal helt klart læse videre i serien, for den har et stort potentiale. Om det bliver på dansk eller engelsk må tiden vise.
Så hvis du elsker fantasy, der er fuld af humor og af og til en skarp kant samt du vil læse en fantasyroman der ikke er på 500+ sider er Den halve konge et godt sted at starte.


4/5 stjerner

Titel: Den halve konge / Originaltitel: Half a King
Forfatter: Joe Abercrombie
Serie: Shattered Sea #1
Sprog: amerikansk / læst på dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 16. marts 2017 (denne udgave) / oprindelig udgivet 3. juli 2014
ISBN: 9788702182941
Sideantal: 376

Ingen kommentarer:

Send en kommentar